Wereldhave Belgium

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 18:35 GMT

Koers:
44,90 €
Open:
44,40 €
Vorige sluiten:
44,40 €
Dagbereik:
44,30 € - 45,20 €
Jaarbereik:
42,30 € - 51,00 €
Winst per aandeel:
3,29
Koers-winstverhouding:
13,65
52 weken Prijsvork:
46,35 €
Volume:
1.671,00 €
Gemiddeld volume:
3.598,00 €

Bedrijfsprofiel voor Wereldhave Belgium

Wereldhave Belgium logo

Wereldhave Belgium is een vastgoedbeleggingsfonds dat zich specialiseert in detailhandelspanden, voornamelijk winkelcentra en retailparks in België. Wereldhave Belgium, opgericht in 1999, heeft als kernactiviteiten het beheer, de verhuur en de ontwikkeling van hun panden. Wereldhave Belgium is een dochteronderneming van Wereldhave NV, een bedrijf dat in 1948 in Nederland is opgericht.

Wereldhave Belgium is een van de marktleiders in de Belgische vastgoedsector. Het portfolio bestaat uit tien retailparks en negen winkelcentra verspreid over het hele land, waardoor Wereldhave een van de meest geografisch gediversifieerde REIT’s in België is. Per 31 maart 2020 had het bedrijf een totaal van 774 verhuurbare eenheden in hun portfolio.

Wereldhave Belgium is steeds actiever geworden in de ontwikkeling en renovatie van hun panden, evenals de aankoop van nieuwe panden. Het bedrijf richt zich op het creëren van aantrekkelijke locaties, voornamelijk door het versterken van de huurdermix en regelmatig hun portefeuille te vernieuwen. Bovendien heeft Wereldhave Belgium ook initiatieven ondernomen om de duurzaamheid van hun panden te waarborgen, zoals het verminderen van energieverbruik en afval.

Wereldhave Belgium is een beursgenoteerd bedrijf dat sinds 1999 genoteerd staat op de Euronext Brusselse beurs. Per 31 maart 2020 heeft het bedrijf een marktkapitalisatie van 403 miljoen euro. Het bedrijf wordt bestuurd door een uitvoerend bestuur bestaande uit vijf leden, met Jaap Gillis als Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur sinds mei 2019.

Naast zijn kernfocus op detailhandelspanden, kondigde Wereldhave Belgium in april 2020 de lancering van een nieuw “strategisch partnerschapsprogramma” aan, dat is ontwikkeld om nieuwe huurders en partners aan te trekken voor het portfolio van het bedrijf en om hun eigendomsontwikkelings- en verhuurcapaciteiten verder te versterken. Het programma biedt een scala aan strategische samenwerkingsverbanden en samenwerkingen met retailers, exploitanten en andere bedrijven.

Wereldhave Belgium heeft ook een uitgebreid duurzaamheidsprogramma, dat is gericht op het waarborgen dat het bedrijf niet alleen de protocollen en standaarden binnen de vastgoedsector naleeft, maar ook overtreft. Het bedrijf heeft verschillende initiatieven geïmplementeerd om het energieverbruik te verminderen, zoals het installeren van energiezuinige verlichting- en ventilatiesystemen, evenals het implementeren van carbon- en waterbeheerstrategieën. Bovendien heeft Wereldhave Belgium gewerkt aan het verminderen van afval en het vergroten van duurzaamheid door zich te richten op het ontwikkelen van afvalreductieprogramma’s en het introduceren van groene huurovereenkomsten.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Vastgoed
Industrieën:
REIT
Ticker:
WEHB.BR
ISIN:
BE0003724383
Website:
https://www.wereldhavebelgium.com
Telefoon:
32 2 732 19 00
Herkomst:
Belgium
Medewerkers:
54