Vocento, S.A.

Laatste koersupdate: 12 jul. 24 18:35 GMT

Koers:
0,83 €
Open:
0,81 €
Vorige sluiten:
0,82 €
Dagbereik:
0,81 € - 0,84 €
Jaarbereik:
0,51 € - 1,05 €
Winst per aandeel:
-0,02
Koers-winstverhouding:
-41,50
52 weken Prijsvork:
0,87 €
Volume:
12.241,00 €
Gemiddeld volume:
62.151,00 €

Bedrijfsprofiel voor Vocento, S.A.

Vocento, S.A. logo

Vocento, S.A., is een toonaangevend multimediaal communicatiebedrijf in Spanje, met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1854. Het is actief via verschillende segmenten, waaronder ABC, Regional, Supplementen en Tijdschriften, Audiovisueel, Classifieds, Gastronomie en Structure. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met kranten, supplementen, tijdschriften, televisie, audiovisuele productie, filmdistributie en internet op het gebied van informatie en amusement. Het geeft regionale kranten uit onder de titels El Correo, La Verdad, El Diario Vasco, El Norte de Castilla, El Diario Montañés, Ideal, Sur, Las Provincias, El Comercio, Hoy, La Rioja en Colpisa. Vocento heeft ook de ABC, een landelijk dagblad, en bijlagen als XL Semanal en Mujer Hoy. Het exploiteert ook WomenNow, een specifiek op vrouwen gericht evenement, en Mujerhoy.com, een website voor vrouwen.

Naast de traditionele activiteiten biedt het bedrijf ook diverse digitale diensten en initiatieven aan. De GELT-app biedt online coupons en cashback voor aankopen in supermarkten, terwijl het digitale platform Shows on Demand gebruikers in staat stelt hun favoriete artiest te boeken voor een optreden in hun stad. Het bedrijf biedt ook Premium Leads, een soort online lead generation service, en financieringsdiensten voor recent opgerichte bedrijven en bedrijven in volle groei met een bewezen model. Vocento exploiteert ook een netwerk van nationale advertenties onder de merknamen autocasion.com, autoscout24.es en pisos.com. Ten slotte houdt het zich bezig met drukkerij- en distributieactiviteiten, verkoop van gedrukte en digitale reclame en inhoud, verkoop van supplementen en tijdschriften en hosting van voedingsbeurzen en evenementen.

Vocento heeft zijn hoofdkantoor in Bilbao, Spanje, en is sinds zijn oprichting in 1854 aanzienlijk gegroeid. Het is aanwezig in Spanje en Portugal en bedient dagelijks meer dan 9,2 miljoen klanten. In 2020 bedroegen de totale inkomsten van Vocento meer dan 690 miljoen euro en de winst ongeveer 97 miljoen euro. Vocento is ook sterk aanwezig in de digitale ruimte, met meer dan 8,7 miljoen unieke bezoekers per maand op zijn websites. Bovendien heeft Vocento momenteel meer dan 2.600 mensen in dienst, waardoor het een van de grootste mediabedrijven van het land is.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Amusement
Ticker:
VOC.MC
ISIN:
ES0114820113
Website:
https://www.vocento.com
Telefoon:
34 902 09 01 55
Herkomst:
Spain
Medewerkers:
2.664