Voestalpine AG

Laatste koersupdate: 17 jun. 24 18:35 GMT

Koers:
24,54 €
Open:
24,94 €
Vorige sluiten:
24,68 €
Dagbereik:
24,54 € - 24,94 €
Jaarbereik:
22,70 € - 33,04 €
Winst per aandeel:
0,64
Koers-winstverhouding:
38,34
52 weken Prijsvork:
25,91 €
Volume:
102,00 €
Gemiddeld volume:
694,00 €

Bedrijfsprofiel voor Voestalpine AG

Voestalpine AG logo

voestalpine AG is een Oostenrijks geïntegreerd staal- en technologieconcern dat gevestigd is in Linz, Oberoesterreich. Het werd opgericht in 1934 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste staalgroepen in Europa. Het bedrijf is actief in vier divisies - Staal, Speciaal Staal, Metaaltechniek en Metaalvorming - en is wereldleider op de door haar gekozen markten, dankzij haar technologische expertise en innovatieve benadering van de productie.

In 2019 behaalde de groep een omzet van 15,3 miljard euro en had hij wereldwijd 51.670 mensen in dienst. Haar kernmarkten zijn automotive, energie en machines, met een sterke focus op hoogwaardige producten. In de staaldivisie produceert voestalpine AG platte staalproducten voor de automobiel-, witgoed- en bouwindustrie. De divisie speciaal staal produceert lange staalproducten, middelbreed bandstaal, open-die smeedstukken en drop forgings. In de divisie metaaltechniek produceert het bedrijf rails en wisselstukken en staaldraad, getrokken draad en voorspanstaal. Tot slot levert de divisie metaalvorming oplossingen voor metaalbewerking, waaronder speciale buizen en profielen, op maat gemaakte speciale buizen en precisieonderdelen.

Bovendien heeft het bedrijf investeringen in de automobiel-, energie- en bouwsector. In de automobielsector is voestalpine AG een toonaangevende leverancier van gecoat en ongecoat automobielstaal, dat geavanceerde materialen biedt voor lichtgewicht en brandstofefficiënte auto-ontwerpen. In de energiesector levert het bedrijf een reeks hoogwaardige componenten voor energiecentrales, turbines en andere energiegerelateerde industrieën. In de bouwsector produceert het aangepaste bouwprofielen voor architecturale projecten.

Naast zijn kernactiviteiten is voestalpine AG ook actief in Onderzoek & Ontwikkeling en heeft het zwaar geïnvesteerd in een aantal innovatieve technologieën zoals het Smart Steel Technology Center, het nieuwste initiatief van het bedrijf. Bovendien heeft het bedrijf zijn eigen initiatief gelanceerd, het voestalpine Open Innovation Platform - een plaats waar partners kunnen samenwerken om innovatie te stimuleren. Dit platform is ook een efficiënte manier om veelbelovende start-ups te identificeren die toegevoegde waarde kunnen bieden aan de activiteiten van het bedrijf.

Beurzen:
XETRA
Sector:
Industrieën:
Materialen
Ticker:
VAS.DE
ISIN:
AT0000937503
Website:
http://www.voestalpine.com/
Telefoon:
4350304150
Herkomst:
Austria
Medewerkers:
49.682