UniFirst Corporation

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
158,67 US$
Open:
160,13 US$
Vorige sluiten:
162,29 US$
Dagbereik:
157,98 US$ - 161,04 US$
Jaarbereik:
150,50 US$ - 187,22 US$
Winst per aandeel:
6,12
Koers-winstverhouding:
25,93
52 weken Prijsvork:
164,44 US$
Volume:
68.443,00 US$
Gemiddeld volume:
76.957,00 US$

Bedrijfsprofiel voor UniFirst Corporation

UniFirst Corporation logo

UniFirst Corporation is een toonaangevende leverancier van werkuniformen en beschermende werkkleding in de Verenigde Staten, Europa en Canada. Het bedrijf is opgericht in 1936 en opereert via vier belangrijke segmenten: Verhuur en reiniging in de VS en Canada, Productie, Verhuur en reiniging van speciale kleding en Eerste Hulp. Het ontwerpt, produceert, personaliseert, verhuurt, reinigt, levert en verkoopt een assortiment uniformen en beschermende kleding, waaronder overhemden, broeken, jassen, overalls, laboratoriumjassen, schorten en speciale beschermende kleding, zoals vlamwerende en hoge zichtbaarheidskleding. Het bedrijf biedt ook industriële reinigingsproducten, vloermatten, facilitaire producten en droge en natte dweilen; toilet- en schoonmaakbenodigdheden zoals luchtverfrissers, papierproducten, handschoenen, maskers, ontsmettingsmiddelen en handzepen; en andere textielproducten.

Het segment First Aid van UniFirst Corporation levert EHBO-kastdiensten en andere veiligheidsbenodigdheden, en ontsmet en reinigt werkkleding en andere voorwerpen die aan radioactieve materialen zijn blootgesteld. Het verzorgt ook speciale beschermende kleding en faciliteiten voor cleanrooms. Het bedrijf biedt een reeks serviceopties voor kleding, waaronder full-service huurprogramma’s waarbij kleding wordt gereinigd en onderhouden; leaseprogramma’s waarbij kleding wordt gereinigd en onderhouden door individuele werknemers; en aankoopprogramma’s waarbij kleding en aanverwante artikelen rechtstreeks worden gekocht.

UniFirst Corporation bedient een breed scala aan industrieën, waaronder autoservicecentra en dealers, bezorgdiensten, detailhandelaren in levensmiddelen en algemene goederen, voedselverwerkende bedrijven en dienstverleners, lichtfabrikanten, onderhoudsfaciliteiten, restaurants, dienstverlenende bedrijven, groothandelaren in zachte en duurzame goederen, transportbedrijven, zorgverleners, overheidsinstellingen, onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria, hightechbedrijven en nutsbedrijven die kernreactoren exploiteren.

Het bedrijf is aanzienlijk gegroeid sinds de oprichting in 1936 en heeft vandaag de dag meer dan 250 servicepunten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Mexico. UniFirst Corporation is een beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange (NYSE: UNF) en is lid van de S&P 600 SmallCap Index. Het heeft ook de hoogst mogelijke ratings van ’s werelds toonaangevende kredietbureaus, waaronder Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Speciale zakelijke diensten
Ticker:
UNF
CIK:
717954
ISIN:
US9047081040
Website:
https://www.unifirst.com
Telefoon:
978 658 8888
Herkomst:
United States
Medewerkers:
14.000