Ubisoft Entertainment SA

Laatste koersupdate: 18 jul. 24 18:35 GMT

Koers:
22,54 €
Open:
22,52 €
Vorige sluiten:
22,48 €
Dagbereik:
22,28 € - 23,03 €
Jaarbereik:
18,47 € - 31,60 €
Winst per aandeel:
1,24
Koers-winstverhouding:
18,18
52 weken Prijsvork:
21,69 €
Volume:
405.429,00 €
Gemiddeld volume:
467.186,00 €

Bedrijfsprofiel voor Ubisoft Entertainment SA

Ubisoft Entertainment SA logo

Ubisoft Entertainment SA is een van de grootste videospelletjesbedrijven ter wereld, met productie en distributie van enkele van de populairste speltitels zoals “Assassin’s Creed”, “Far Cry”, “Rayman” en “Tom Clancy’s Splinter Cell”. Het bedrijf is opgericht in 1986 en is gevestigd in Saint-Mandé, Frankrijk, en opereert in Europa, Noord-Amerika en internationaal. Ze produceren en distribueren een enorme variëteit aan videospelletjes voor consoles zoals Xbox, Playstation en Nintendo Switch, evenals pc’s, smartphones en tablets in zowel fysieke als digitale formaten.

Ubisoft Entertainment SA is een innovatief bedrijf en heeft een lange geschiedenis van het ontwikkelen van state-of-the-art software, met name op het gebied van videogame-ontwerp en -ontwikkeling. Ze zijn verantwoordelijk voor het creëren van verschillende scenario’s, animatie, gameplay, lay-outs en spelregels, evenals tools en motoren. Bovendien is het bedrijf nu betrokken bij de ontwikkeling op het gebied van online en mobiele gaming, evenals de filmbusiness.

Naast het maken van spellen, is Ubisoft Entertainment SA actief betrokken bij de educatieve sector, door het creëren van een verscheidenheid aan leerplatforms en gamified ervaringen. Met hun TeachU-platform heeft Ubisoft leraren en leerlingen voorzien van immersieve game-based leerervaringen die vaardigheidsontwikkeling en kennisverwerving bevorderen. Bovendien heeft Ubisoft ook gesteund aan de Special Olympics, door middel van het leveren van middelen en spellen om een inclusieve gaming-omgeving te creëren.

Ubisoft Entertainment SA heeft ook een sterke aanwezigheid in de esports-industrie, met als doel het ontwikkelen van een interactieve en entertainende ervaring voor hun kijkers. Het bedrijf heeft verschillende esports-toernooien gecreëerd, zoals de Rainbow Six Siege Pro League, de Ubisoft Invitational en de Ubisoft Open Series. Bovendien biedt Ubisoft ook beloningen en beurzen aan de best geklasseerde spelers in bepaalde toernooien, waardoor spelers worden aangemoedigd om hun vaardigheden te blijven verbeteren en mee te doen aan de hoogst geklasseerde competities.

Kortom, Ubisoft Entertainment SA heeft zichzelf gevestigd als een leider in de gaming-industrie, door consistent spellen te produceren die wereldwijd favoriet zijn geworden bij fans. Hun toewijding aan de industrie is ongeëvenaard en ze hebben constant bijgehouden met de laatste trends en technologieën, waardoor fans en professionals in de industrie worden verrast.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Ticker:
UBI.PA
ISIN:
FR0000054470
Website:
https://www.ubisoft.com
Telefoon:
33 1 48 18 50 00
Herkomst:
France
Medewerkers:
20.729