Uber Technologies, Inc.

Laatste koersupdate: 17 jun. 24 23:00 GMT

Koers:
70,49 US$
Open:
69,91 US$
Vorige sluiten:
70,06 US$
Dagbereik:
69,83 US$ - 70,83 US$
Jaarbereik:
40,09 US$ - 82,14 US$
Winst per aandeel:
0,63
Koers-winstverhouding:
111,89
52 weken Prijsvork:
68,73 US$
Volume:
14.517.513,00 US$
Gemiddeld volume:
18.469.415,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Uber Technologies, Inc.

Uber Technologies, Inc. logo

Uber Technologies, Inc. is een transporttechnologiebedrijf en wereldleider in de ridesharingindustrie. Opgericht in 2009 door Garrett Camp en Travis Kalanick, heeft het in San Francisco gevestigde bedrijf een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen reizen, door het aanbieden van geïntegreerde vervoersoplossingen en het verbinden van rijders en chauffeurs op zijn platform. Met het hoofdkantoor in San Francisco is Uber Technologies, Inc. actief in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Uber Technologies, Inc. voorziet consumenten van onafhankelijke aanbieders van ritdiensten voor rittenuitwisseling, restaurants, kruideniers en andere winkels voor maaltijdbereiding, boodschappen en andere leveringsdiensten. Het bedrijf is onderverdeeld in drie segmenten: Mobiliteit, Levering en Vracht. Mobiliteit is het belangrijkste segment en verbindt consumenten met chauffeurs die ritten aanbieden in verschillende voertuigen, zoals auto’s, autoriksja’s, motoren, minibussen of taxi’s. Naast ritdiensten biedt Mobility ook financiële partnerschappen, transit en voertuigoplossingen.

Met Delivery kunnen consumenten lokale restaurants zoeken en ontdekken, een maaltijd bestellen en deze in het restaurant afhalen of laten bezorgen. Het biedt ook bezorging van kruidenierswaren, alcohol en buurtwinkels, en een selectie van andere goederen. Het segment Vracht verbindt vervoerders met verladers op het platform van het bedrijf, zodat zij een zending kunnen boeken, en biedt transportbeheer en andere logistieke diensten aan.

Naast zijn kernactiviteiten investeert Uber Technologies, Inc. ook aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf heeft zwaar geïnvesteerd in zijn autonome technologie en heeft een ontwikkelingsteam gevormd dat zich bezighoudt met de veiligheid en betrouwbaarheid van zelfrijdende voertuigen. Uber heeft ook samengewerkt met verschillende organisaties, waaronder NASA, om mogelijkheden in het luchtvervoer te onderzoeken.

Uber Technologies, Inc. biedt gebruikers ook verschillende hulpmiddelen en diensten, zoals UberHealth, dat veilige, betrouwbare en gedekte ritten biedt aan patiënten van zorginstellingen. Het bedrijf heeft ook een programma om meer vrouwen aan te moedigen chauffeur te worden. Uber werkt ook aan de vermindering van de uitstoot van zijn auto’s door een programma te ontwikkelen om zijn vloot om te schakelen naar elektrische voertuigen. Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in de ontwikkeling van een open-source kaartenplatform dat nauwkeurige, actuele kaarten van steden en dorpen biedt om bestuurders te helpen hun omgeving beter te begrijpen.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Technologie
Industrieën:
Software
Ticker:
UBER
CIK:
0001543151
ISIN:
US90353T1007
Website:
https://www.uber.com
Telefoon:
415 612 8582
Herkomst:
United States
Medewerkers:
32.600