TUI AG

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 18:36 GMT

Koers:
6,57 €
Open:
6,68 €
Vorige sluiten:
6,69 €
Dagbereik:
6,54 € - 6,76 €
Jaarbereik:
4,37 € - 8,02 €
Winst per aandeel:
1,40
Koers-winstverhouding:
4,70
52 weken Prijsvork:
6,87 €
Volume:
2.864.853,00 €
Gemiddeld volume:
3.076.010,00 €

Bedrijfsprofiel voor TUI AG

TUI AG logo

TUI AG is ’s werelds grootste toeristische groep, actief in 180 landen met ongeveer 30 miljoen klanten. Het bedrijf werd in 1923 opgericht als Preussag AG en in juni 2002 omgedoopt tot TUI AG. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 300 dochterondernemingen en heeft meer dan 75.000 mensen in dienst. TUI AG richt zich op het creëren van klantervaringen via haar toeristische diensten. Het bedrijf exploiteert hotels en resorts, touroperators, luchtvaartmaatschappijen en cruiseschepen. Tot haar verschillende merken behoren Robinson, Riu, TUI Blue, Blue Diamond, TUI Suneo en TUI Magic Life.

TUI AG bezit een vloot van 1.600 reisbureaus en online portalen, 5 luchtvaartmaatschappijen met ongeveer 150 vliegtuigen en 15 cruiseschepen. Haar hotels bieden een verscheidenheid aan voorzieningen en activiteiten, waaronder sport- en wellnessopties. Het bedrijf biedt ook een breed scala aan reisgerelateerde diensten, zoals klantgerichte online aanwezigheid, reisadvies, boekingsmachines en klantenservice. Daarnaast biedt het autoverhuur, visumverwerking en verzekeringsdiensten aan.

Het bedrijf heeft een uitgebreide duurzaamheidsstrategie om een toekomstbestendig toerisme te garanderen en de impact op het milieu te verminderen. Het heeft ambitieuze doelen gesteld om zijn koolstofvoetafdruk te verminderen, zijn circulaire aanpak te vergroten, de biodiversiteit in zijn resorts te verbeteren en ervoor te zorgen dat zijn mensenrechtenbeleid wordt nageleefd. TUI AG transformeert zijn bedrijf en heeft zwaar geïnvesteerd in digitale mogelijkheden en klantervaring. Het bedrijf heeft zijn digitale platform, TUI Connect, uitgebreid om een betere klantervaring te bieden. Het platform is ontworpen om klanten meer keuze en gemak te bieden bij het boeken van hun vakantie.

TUI AG zet zich in voor een verantwoord beheer van zijn impact op het milieu, zowel wat betreft zijn activiteiten als zijn toeleveringsketen. Het bedrijf heeft een aantal duurzaamheidsinitiatieven aangekondigd, zoals het verminderen van het energieverbruik in zijn gebouwen en activiteiten, het investeren in hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van plastic en verpakkingsafval. TUI AG is ook actief betrokken bij verschillende programma’s ter bescherming van het milieu, zoals het Shark Stewardship Program en het Marine Litter Reduction Project. Daarnaast is het bedrijf lid van de World Travel & Tourism Council, een wereldwijd initiatief ter bevordering van toerisme als motor voor economische groei, het scheppen van werkgelegenheid en ecologische duurzaamheid.

Beurzen:
XETRA
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Reisdiensten
Ticker:
TUI1.DE
ISIN:
DE000TUAG000
Website:
https://www.tuigroup.com/de-de
Telefoon:
49 511 566 00
Herkomst:
Germany
Medewerkers:
51.316