Sociedad Química y Minera de Chile S.A.

Laatste koersupdate: 12 jul. 24 23:00 GMT

Koers:
42,82 US$
Open:
42,56 US$
Vorige sluiten:
42,56 US$
Dagbereik:
42,18 US$ - 42,88 US$
Jaarbereik:
38,50 US$ - 80,07 US$
Winst per aandeel:
1,38
Koers-winstverhouding:
31,03
52 weken Prijsvork:
45,03 US$
Volume:
766.329,00 US$
Gemiddeld volume:
1.034.568,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Sociedad Química y Minera de Chile S.A.

Sociedad Química y Minera de Chile S.A. logo

Sociedad Química y Minera de Chile S.A. (SQM) is een wereldwijd opererend chemie- en mijnbouwbedrijf dat gevestigd is in Santiago, Chili. Het is een belangrijke producent van speciale plantenvoeding, jodium en derivaten daarvan, lithium en derivaten daarvan, kaliumchloride en -sulfaat, industriële chemicaliën en andere producten en diensten. SQM heeft een gevestigde aanwezigheid in Chili, met een uitgebreid distributienetwerk en productiefaciliteiten in het hele land. Bovendien is het bedrijf wereldwijd actief: het verkoopt zijn producten en diensten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Europa, Noord-Amerika, Azië en andere internationale markten.

De productportefeuille van SQM omvat speciale plantenvoedingsstoffen, jodium en derivaten daarvan, lithium en derivaten daarvan, kaliumchloride en -sulfaat, industriële chemicaliën en andere meststoffen en mengsels. Het bedrijf levert speciale plantenvoedingsstoffen zoals kaliumnitraat, natriumnitraat, natriumkaliumnitraat, speciale mengsels en andere speciale meststoffen voor verschillende gewassen, waaronder maïs, rijst, suiker, sojabonen en tarwe. Het bedrijf produceert ook jodium en zijn derivaten voor een reeks medische, farmaceutische, agrarische, industriële en andere doeleinden, waaronder röntgencontrastmiddelen, polariserende films voor LCD- en LED-schermen, antiseptica en biociden, farmaceutische synthese, elektronica, pigmenten en kleurstofcomponenten, alsmede voor gebruik bij de vervaardiging van buskruit. SQM produceert ook lithiumcarbonaten, lithiumhydroxide en andere lithiumderivaten voor diverse toepassingen, zoals elektrochemische materialen voor batterijen, fritten voor de keramiek- en emailindustrie, hittebestendig glas, airconditioningchemicaliën en continugietpoeder voor staalextrusie.

SQM werd opgericht in 1968 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de sectoren speciale mineralen, chemicaliën en meststoffen in Latijns-Amerika. Het aandeel van SQM maakt deel uit van de Merval-index, de benchmarkindex van de beurs van Santiago, en wordt verhandeld onder het symbool SQM. Daarnaast staat het bedrijf genoteerd op de New York Stock Exchange en de beurs van Santiago onder het symbool SQM. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van meer dan 15 miljard US$ en is daarmee een van de grootste bedrijven in Chili.

SQM heeft in de loop der jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt en is nu een geïntegreerde speler in de sector speciale meststoffen, jodium en lithium, met een sterke aanwezigheid in Chili, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Europa, Noord-Amerika, Azië en andere internationale markten. Door voortdurende innovatie en onderzoek wil het bedrijf zijn leiderschap in de sector behouden door zijn aanwezigheid op belangrijke markten uit te breiden en zijn producten- en dienstenportfolio verder te ontwikkelen.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Basismaterialen
Industrieën:
Chemische specialiteiten
Ticker:
SQM
CIK:
909037
ISIN:
US8336351056
Website:
https://www.sqm.com
Telefoon:
56 22 425 2000
Herkomst:
Chile
Medewerkers:
6.776