SPIE SA

Laatste koersupdate: 16 apr. 24 18:35 GMT

Koers:
33,58 €
Open:
33,36 €
Vorige sluiten:
33,72 €
Dagbereik:
33,04 € - 33,58 €
Jaarbereik:
23,84 € - 35,42 €
Winst per aandeel:
1,45
Koers-winstverhouding:
23,16
52 weken Prijsvork:
32,72 €
Volume:
209.592,00 €
Gemiddeld volume:
217.566,00 €

Bedrijfsprofiel voor SPIE SA

SPIE SA logo

SPIE SA is een van de toonaangevende multitechnische dienstverleners op het gebied van energie en communicatie. SPIE is actief in vier grote segmenten: Frankrijk; Duitsland en Centraal-Europa; Noordwest-Europa; en Olie & Gas en Kernenergie, biedt SPIE SA een uitgebreide portefeuille van diensten, van technische engineeringoplossingen voor gebouwen en geïntegreerde ICT-oplossingen tot olie- en gasdiensten, verkeersinfrastructuren en digitale telecomnetwerken.

SPIE SA, dat in 1900 werd opgericht door twee Franse ingenieurs, Paul Baudoin en Georges Planpont, is een van de oudste en grootste particuliere bedrijven voor engineering en technische dienstverlening in Frankrijk. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot de belangrijkste Europese multitechnische dienstverlener, met een wereldwijde aanwezigheid in meer dan 30 landen. Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 40.000 werknemers in dienst en levert het diensten aan klanten in meer dan 150 landen, met een focus op markten in Europa en Noord-Amerika.

SPIE SA biedt een scala aan diensten, waaronder engineering voor gebouwen, verwarmings- en airconditioninginstallaties, ventilatie en automatisering van gebouwen, IT-advies, integratie en onderhoud, verkeersinfrastructuur, digitale telecomnetwerken, diensten voor energieterugwinning en duurzaam beheer, energietransmissienetwerken, distributienetwerken en wind- en zonne-energieparken. Het is ook betrokken bij de installatie en het onderhoud van elektrische systemen en het beheer van IT- en gegevensverwerkingsinfrastructuren.

De afgelopen jaren heeft SPIE SA zich gericht op de modernisering van haar diensten en technologieën om aan de eisen van haar klanten en de veranderende omgeving te voldoen. Zij zet zich in voor duurzame oplossingen voor energie en energie-efficiëntie en investeert in hernieuwbare energie, slimme energietechnologieën en energieopslag.

SPIE SA investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om de concurrentie voor te blijven en diensten van de hoogste kwaliteit te leveren. In 2017 lanceerde het het platform ‘Innovatie en Ontwikkeling’, dat gericht is op het identificeren, ontwikkelen en commercialiseren van innovatieve oplossingen met een hoge toegevoegde waarde. In 2018 werd gemeld dat het bedrijf meer dan 200 miljoen euro had geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling naar innovatieve capaciteiten.

SPIE SA is ook betrokken bij sociale verantwoordelijkheid en milieubeschermingsprojecten zoals het RE-Gap project, dat innovatieve energiebesparende oplossingen biedt in landen over de hele wereld. Het neemt ook deel aan sociale programma’s zoals het ‘European Partnership for Mobility’ dat kansarme jongeren helpt bij het vinden van werk.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Industrie
Industrieën:
Techniek & Constructie
Ticker:
SPIE.PA
ISIN:
FR0012757854
Website:
https://www.spie.com
Telefoon:
33 1 34 41 81 81
Herkomst:
France
Medewerkers:
45.803