Sony Group Corporation

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
78,45 US$
Open:
78,99 US$
Vorige sluiten:
79,87 US$
Dagbereik:
78,34 US$ - 79,37 US$
Jaarbereik:
75,11 US$ - 100,94 US$
Winst per aandeel:
5,01
Koers-winstverhouding:
15,66
52 weken Prijsvork:
83,38 US$
Volume:
752.681,00 US$
Gemiddeld volume:
785.967,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Sony Group Corporation

Sony Group Corporation logo

Sony Group Corporation is een wereldleider op het gebied van technologie, entertainment en diensten. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt elektronische apparatuur, instrumenten en apparaten voor de consumentenmarkt, de professionele markt en de industriële markt in Japan, de Verenigde Staten, Europa, China en Azië-Pacific. Het distribueert ook softwaretitels en aanvullende inhoud via digitale netwerken en biedt netwerkdiensten aan met betrekking tot spel-, video- en muziekinhoud. Daarnaast produceert, verwerft en distribueert Sony live-action en animatiefilms voor de bioscoop, alsmede script- en animatieseries, non-cripted reality of light entertainment, dagseries, spelshows, televisiefilms en miniseries en andere televisieprogramma’s.

Het bedrijf exploiteert een eenheid voor visuele effecten en animatie, beheert een studiofaciliteit en exploiteert televisie- en digitale netwerken en postproductiefaciliteiten. Sony onderzoekt, ontwikkelt, ontwerpt, produceert, verkoopt, distribueert, verkoopt en onderhoudt ook televisies en video- en geluidsproducten, waaronder mobiele telefoons, tablets, accessoires en toepassingen; en metaaloxidehalfgeleiders voor beeldsensoren, ladinggekoppelde apparaten, integratiesystemen en andere halfgeleiders. Het biedt ook internetbreedbandnetwerkdiensten, opnamemedia en opslagmediaproducten; en levens- en schadeverzekeringen, bankdiensten en andere diensten. Het creëert en distribueert inhoud voor pc’s, mobiele telefoons en andere apparaten.

Sony Group Corporation heeft een lange en voorname geschiedenis, want het werd in 1946 opgericht als Tokyo Tsushin Kogyo K.K. Voordat het bedrijf in 2021 uiteindelijk opging in Sony Group Corporation, veranderde het zijn naam verschillende keren, onder meer in 1958 in Sony Corporation. Sindsdien is het uitgegroeid tot een multinationaal conglomeraat met activiteiten in meer dan 40 landen en bijna 100.000 werknemers wereldwijd. Sony is ook sterk vertegenwoordigd in de entertainmentindustrie, met activiteiten op het gebied van productie, distributie en vertoning van films, televisieprogramma’s, home entertainment en digitale inhoud. Het bedrijf is ook eigenaar van een aantal platenmaatschappijen en heeft een indrukwekkende lijst van prijzen en onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder een Academy Award, twee Golden Globe Awards en twee Emmy Awards.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Technologie
Industrieën:
Consumentenelektronica
Ticker:
SONY
CIK:
313838
ISIN:
US8356993076
Website:
https://www.sony.com
Telefoon:
81 3 6748 2111
Herkomst:
Japan
Medewerkers:
108.900