Standard Motor Products, Inc.

Laatste koersupdate: 23 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
33,38 US$
Open:
34,01 US$
Vorige sluiten:
34,03 US$
Dagbereik:
33,18 US$ - 34,01 US$
Jaarbereik:
30,15 US$ - 41,71 US$
Winst per aandeel:
2,91
Koers-winstverhouding:
11,47
52 weken Prijsvork:
39,86 US$
Volume:
168.886,00 US$
Gemiddeld volume:
167.445,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Standard Motor Products, Inc.

Standard Motor Products, Inc. logo

Standard Motor Products, Inc. is een toonaangevende fabrikant en distributeur van vervangingsonderdelen voor het onderhoud, de reparatie en de service van voertuigen op de aftermarket. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het leveren van gespecialiseerde originele uitrustingsonderdelen voor fabrikanten in de landbouw, de zware industrie en de bouwsector. Standard Motor Products heeft twee belangrijke segmenten: Engine Management en Temperature Control.

Het segment Engine Management levert een breed scala aan producten zoals elektronische ontstekingscontrolemodules, nokkenas- en krukaspositiesensoren, ontstekingsdraden en -spoelen, schakelaars en relais, uitlaatgasrecirculatiekleppen, druk- en temperatuursensoren, variabele kleptimingcomponenten, massa-luchtstroom- en brandstofdruksensoren, elektronische gasklephuizen en dieselinjectoren en -pompen; en antiblokkeerremmen, voertuigsnelheid, bandenspanningscontrole en parkeersensoren. Deze producten worden verkocht onder de merknamen Standard, Blue Streak, BWD, Intermotor, OEM, SMP Blue Streak Canada, GP Sorensen, Locksmart, Standard Motorcycle en Blue Streak Race Wires.

Het segment temperatuurregeling levert onderdelen voor temperatuurregelingssystemen, motorkoelsystemen, accessoires voor elektrische ramen en ruitensproeiers van motorvoertuigen. Deze producten worden verkocht onder de merknamen Four Seasons, ACI, Hayden, Factory Air en Maxair. De producten omvatten aircocompressoren en reparatiesets, koppelingen, ventilatormotoren, filterdrogers, verdampers, accumulatoren, actuatoren, slangassemblages, thermische expansiemiddelen, verwarmingskleppen, verwarmingskernen, aircoservice gereedschap en chemicaliën, ventilatormodules, ventilatorkoppelingen, oliekoelers, raamliftmotoren, raamregelaars en -assemblages en ruitensproeierpompen.

Standard Motor Products levert voornamelijk aan detailhandelaren op de aftermarket van de auto-industrie, magazijndistributeurs, fabrikanten van originele apparatuur en onderdelen voor originele apparatuur in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Azië, Mexico en andere Latijns-Amerikaanse landen. Het bedrijf is opgericht in 1919 en heeft zijn hoofdkantoor in Long Island City, New York. Het is uitgegroeid tot een wereldleider in de automotive aftermarket, met meer dan 15.000 producten die beschikbaar zijn voor klanten in meer dan 100 landen. Standard Motor Products is erkend voor zijn inzet voor kwaliteit, klantenservice en innovatie, en heeft talrijke prijzen gewonnen voor zijn producten en diensten.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Auto Onderdelen
Ticker:
SMP
CIK:
93389
ISIN:
US8536661056
Website:
https://www.smpcorp.com
Telefoon:
718 392 0200
Herkomst:
United States
Medewerkers:
5.000