The Charles Schwab Corporation

Laatste koersupdate: 23 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
64,44 US$
Open:
64,55 US$
Vorige sluiten:
64,63 US$
Dagbereik:
64,30 US$ - 65,15 US$
Jaarbereik:
45,00 US$ - 81,32 US$
Winst per aandeel:
2,54
Koers-winstverhouding:
25,37
52 weken Prijsvork:
65,42 US$
Volume:
3.357.720,00 US$
Gemiddeld volume:
9.133.980,00 US$

Bedrijfsprofiel voor The Charles Schwab Corporation

The Charles Schwab Corporation logo

De Charles Schwab Corporation is een wereldwijd financieel dienstverlenend bedrijf dat vermogensbeheer, effectenmakelaardij, bankieren, beheer van activa, bewaring en financiële adviesdiensten aanbiedt. Door zijn twee bedrijfssegmenten, Investor Services en Advisor Services, is het bedrijf uniek gepositioneerd om individuen, kleine en middelgrote bedrijven, bedrijven en wereldwijde instellingen te bedienen. Op 31 december 2021 had het bedrijf ongeveer 400 binnenlandse filialen in 48 staten en het District of Columbia en locaties in Puerto Rico, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong en Singapore.

Het segment Investor Services biedt een scala aan diensten en producten, waaronder retailmakelaardij, beleggingsadvies, bankieren en vertrouwen, pensioenplan en andere corporate makelaardijdiensten; aanbieders van aandelencompensatieplannen volledige recordhouding voor aandelenplannen, aandelenopties, beperkte aandelen, prestatieaandelen en aandelenwaardestijgingen; en retailbelegger- en fonds clearingdiensten, evenals complianceoplossingen. Het segment biedt ook makelaarsrekeningen met aandelen en obligaties, margelening, opties, toekomst- en forextrading; cash managementmogelijkheden met certificaten van derden van deposito’s; derden- en eigen fondsen; plus fondshandel en clearingdiensten; en exchange-traded funds (ETF’s), waaronder eigen en derden ETF’s.

Het segment Advisor Services bedient geregistreerde beleggingsadviseurs, financiële adviseurs en fee-based adviseurs. Het segment biedt bewaar-, handels-, bank- en ondersteuningsdiensten; en pensioenbedrijf en corporate makelaardijpensioendiensten. Het biedt ook adviesoplossingen, zoals beheerde portefeuilles van eigen en derdenfondsen en ETF’s, afzonderlijk beheerde rekeningen, gepersonaliseerd advies voor afgestemde portefeuilles en gespecialiseerde planning en portefeuillebeheer. Bovendien biedt dit segment bankproducten en -diensten, waaronder controle- en spaarrekeningen, eerste lienresidentiële hypotheekleningen, lijnen met kredieten op onderpand, en lijnen met gedeponeerde activa; en vertrouwensdiensten, waaronder vertrouwensbewaardiensten, persoonlijke vertrouwensrapportagediensten en administratieve trusteendiensten.

Charles Schwab Corporation werd in 1971 opgericht door ondernemer Charles R. Schwab en is vandaag de dag een van de grootste full-service beleggingsmakelaars ter wereld. Het heeft ongeveer 4,1 biljoen dollar aan cliëntactiva en 15 miljoen actieve makelaarsrekeningen. Per 2021 is het de derde grootste vermogensbeheerder ter wereld, met meer dan 4,1 biljoen dollar aan beheerd vermogen (AUM). Charles Schwab Corporation heeft ook een retailbankpresence met meer dan 1.000 filialen en leningcentra in de VS. Naast zijn retailbankbedrijf heeft het bedrijf activiteiten in vermogensbeheer, vertrouwensdiensten en beleggingsbeheer. Het heeft ongeveer 16.600 werknemers in de VS. en werknemers in 35 landen. Het is genoteerd op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool SCH

Beurzen:
NYSE
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Kapitaalmarkt
Ticker:
SCHW
CIK:
316709
ISIN:
US8085131055
Website:
https://www.schwab.com
Telefoon:
817 859 5000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
35.200