Scholastic Corporation

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
34,73 US$
Open:
35,24 US$
Vorige sluiten:
35,16 US$
Dagbereik:
34,72 US$ - 35,52 US$
Jaarbereik:
32,50 US$ - 45,98 US$
Winst per aandeel:
1,39
Koers-winstverhouding:
24,99
52 weken Prijsvork:
37,84 US$
Volume:
150.042,00 US$
Gemiddeld volume:
266.367,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Scholastic Corporation

Scholastic Corporation logo

Scholastic Corporation is een wereldleider op het gebied van kinderuitgeverij en -distributie. Opgericht in 1920, is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de uitgeverswereld, met activiteiten in drie segmenten: Children’s Book Publishing and Distribution, Education Solutions en International. In het segment uitgeverij en distributie van kinderboeken publiceert en distribueert Scholastic kinderboeken, e-boeken, media en interactieve producten via haar boekenclub- en beurskanalen voor scholen en via handelskanalen. Tot de originele uitgaven behoren Harry Potter, Hunger Games, Bad Guys, Baby-Sitters Club graphic novels, Magic School Bus, Captain Underpants, Dog Man, Wings of Fire, Cat Kid Comic Club, Goosebumps en Clifford The Big Red Dog; tot de gelicentieerde eigendommen behoren Peppa Pig en Pokemon. Daarnaast publiceert en creëert dit segment boeken plus en nieuwigheidsproducten voor kinderen, waaronder titels als Pastel Studio, Mini Clay World Candy Cart, LEGO Gear Bots, Never Touch series en andere titels onder de namen Klutz en Make Believe Ideas; en non-fictie boeken onder de namen Children’s Press en Franklin Watts.

Het segment Education Solutions publiceert en distribueert tijdschriften voor klaslokalen onder de namen Scholastic News, Scholastic Scope, Storyworks, Let’s Find Out en Junior Scholastic; aanvullende en klassikale materialen en programma’s en aanverwante ondersteunende diensten; en gedrukte en online referentie- en non-fictieproducten, alsmede adviesdiensten. Het segment International biedt originele commerciële en educatieve uitgeefprogramma’s; distribueert kinderboeken, digitale leermiddelen en andere materialen via boekenclubs op scholen, boekenbeurzen en handelskanalen; produceert en distribueert tijdschriften; en biedt online abonnementsdiensten. Het bedrijf verkoopt zijn producten en diensten rechtstreeks aan scholen en bibliotheken via winkels en internet.

Scholastic Corporation is een beursgenoteerde onderneming die genoteerd staat aan de New York Stock Exchange (NYSE: SCHL). Het bedrijf heeft meer dan 8.000 mensen in dienst in meer dan 30 landen en gebieden en is aanwezig in meer dan 150 landen. Het is ook een van ’s werelds grootste uitgevers van kinderboeken, met meer dan 6.000 titels in druk. Daarnaast heeft Scholastic aanzienlijk geïnvesteerd in digitale technologie, met de lancering van zijn eerste e-book in 2010 en zijn eerste mobiele app in 2011. Het bedrijf produceert ook educatieve televisieprogramma’s en beheert educatieve websites, waaronder Scholastic.com en Grolier Online. Scholastic biedt ook een reeks diensten aan, waaronder professionele ontwikkeling en adviesdiensten, om scholen en districten te helpen effectieve lees- en schrijfprogramma’s te implementeren.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Uitgeverij
Ticker:
SCHL
CIK:
866729
ISIN:
US8070661058
Website:
https://www.scholastic.com
Telefoon:
212 343 6100
Herkomst:
United States
Medewerkers:
5.160