Sonic Automotive, Inc.

Laatste koersupdate: 27 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
51,46 US$
Open:
51,34 US$
Vorige sluiten:
50,87 US$
Dagbereik:
51,21 US$ - 52,24 US$
Jaarbereik:
39,02 US$ - 60,24 US$
Winst per aandeel:
4,97
Koers-winstverhouding:
10,35
52 weken Prijsvork:
53,68 US$
Volume:
249.084,00 US$
Gemiddeld volume:
221.673,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Sonic Automotive, Inc.

Sonic Automotive, Inc. logo

Sonic Automotive, Inc. is een van de grootste autohandelaars in de Verenigde Staten. Het werd opgericht in 1997 en is sindsdien uitgegroeid tot 140 nieuwe voertuigfranchises, met 28 verschillende merken auto’s en lichte vrachtwagens, evenals 17 botsingsherstelcentra en 46 EchoPark-winkels in 16 staten. Van de 46 EchoPark-winkels zijn er 11 Northwest Motorsport-winkels voor gebruikte voertuigen. Sonic Automotive, Inc. heeft zijn hoofdkantoor in Charlotte, North Carolina.

Sonic Automotive, Inc. opereert in twee segmenten, Franchised Dealerships en EchoPark. Het Franchised Dealerships-segment is gericht op de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s en lichte vrachtwagens, evenals het verstrekken van onderhoud aan voertuigen en reparatie van fabrikantengarantie, evenals schilder- en botsingsherstel. Dit segment regelt ook verlengde garanties, servicecontracten, financiering, verzekeringen en andere aftermarketproducten voor zijn gasten. Het EchoPark-segment verkoopt daarentegen gebruikte auto’s en lichte vrachtwagens en regelt financierings- en verzekeringsproductverkopen voor zijn gasten in winkels voor gebruikte voertuigen.

Het bedrijf voert ook verschillende initiatieven uit om de gastervaring in hun winkels te verbeteren. Deze initiatieven omvatten hun “VIP Preferred Program”, dat gasten een hoogwaardige ervaring biedt bij het kopen en bezitten van voertuigen, evenals “Encore Protection”, dat een suite aanbiedt aan autodienstcontracten en andere gerelateerde producten om de investeringen van zijn gasten te beschermen.

Sonic Automotive, Inc. blijft streven naar het aanbieden van zijn gasten een uitzonderlijke autoretailervaring en het creëren van een duurzamere toekomst voor zijn klanten en de samenleving als geheel. Zijn toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid is verder te zien door zijn “Sonic U.S. Strategy”, die zich richt op duurzaamheid, milieumaatregelen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het commitment van het bedrijf aan duurzaamheid wordt weerspiegeld in zijn focus op het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, om zijn milieueffect te verminderen. Sonic Automotive, Inc. werkt ook samen met lokale gemeenschappen om hun welzijn te verbeteren en lokale economieën te ondersteunen, evenals om diversiteit en inclusie in de werkplek te bevorderen.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Auto & Vrachtwagen Dealers
Ticker:
SAH
CIK:
1043509
ISIN:
US83545G1022
Website:
https://www.sonicautomotive.com
Telefoon:
704 566 2400
Herkomst:
United States
Medewerkers:
10.200