Renault SA

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 18:35 GMT

Koers:
48,29 €
Open:
48,19 €
Vorige sluiten:
48,19 €
Dagbereik:
47,83 € - 48,94 €
Jaarbereik:
31,18 € - 51,84 €
Winst per aandeel:
7,99
Koers-winstverhouding:
6,04
52 weken Prijsvork:
42,36 €
Volume:
872.903,00 €
Gemiddeld volume:
1.220.798,00 €

Bedrijfsprofiel voor Renault SA

Renault SA logo

Renault SA is een Franse multinationale autofabrikant die voertuigen en mobiliteitsdiensten ontwerpt, produceert, verkoopt en distribueert, met activiteiten in 120 landen wereldwijd. Het bedrijf werd in 1898 opgericht door de industrieel Marcel Renault en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste voertuigfabrikanten in Europa. Het heeft een breed scala aan producten, van auto’s, bestelwagens en bussen tot mobiliteitsdiensten, zoals carpooling, leasing en ridesharing. Renault SA is onderverdeeld in vier hoofddivisies: Automotive, AVTOVAZ, Sales Financing en Mobility Services.

De divisie Automotive produceert, ontwerpt en distribueert voertuigen onder verschillende merken, waaronder Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine, LADA, Jinbei & Huaasong en Eveasy, en onder de merken Nissan, Datsun en Infiniti. Deze divisie verkoopt ook aandrijflijnen, gebruikte voertuigen en reserveonderdelen, en levert verschillende diensten, zoals financiering van de verkoop van voertuigen, verhuur, onderhoud en servicecontracten.

De divisie AVTOVAZ is de joint venture van Renault met het Russische AVTOVAZ en is verantwoordelijk voor de productie en verkoop van personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Rusland. De divisie Sales Financing biedt financiering voor de aankoop van voorraden nieuwe en gebruikte voertuigen en vervangingsonderdelen, alsmede voor het ontwerp, de productie en de verkoop van omgebouwde voertuigen. Zij is ook verantwoordelijk voor Renault EASY CONNECT for Fleet, een connected service voor zakelijke gebruikers. De divisie Mobility Services produceert verschillende vormen van rijhulpmiddelen, zoals versnellingen aan het stuur, multifunctionele afstandsbedieningen, pedaaltransfers, manuele of elektrische draaistoelen, enz.

Over het geheel genomen is Renault SA een innovatieve en wereldwijde leider in de auto-industrie, die voortdurend streeft naar verbetering en ontwikkeling van nieuwe technologieën om te voldoen aan de veranderende eisen van zijn klanten. Door het gebruik van geavanceerde communicatiediensten blijft Renault SA hoogwaardige, verbonden auto’s en diensten leveren aan klanten over de hele wereld.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Autofabrikanten
Ticker:
RNO.PA
ISIN:
FR0000131906
Website:
https://www.group.renault.com
Telefoon:
33 1 76 84 04 04
Herkomst:
France
Medewerkers:
160.000