QUALCOMM Incorporated

Laatste koersupdate: 12 jul. 24 23:00 GMT

Koers:
202,43 US$
Open:
201,66 US$
Vorige sluiten:
199,85 US$
Dagbereik:
200,25 US$ - 206,07 US$
Jaarbereik:
104,33 US$ - 230,63 US$
Winst per aandeel:
7,49
Koers-winstverhouding:
27,03
52 weken Prijsvork:
200,07 US$
Volume:
7.179.553,00 US$
Gemiddeld volume:
9.767.606,00 US$

Bedrijfsprofiel voor QUALCOMM Incorporated

QUALCOMM Incorporated logo

QUALCOMM Incorporated houdt zich bezig met de ontwikkeling en commercialisering van fundamentele technologieën voor de draadloze industrie wereldwijd. Het bedrijf opereert via drie segmenten: Qualcomm CDMA Technologies (QCT); Qualcomm Technology Licensing (QTL); en Qualcomm Strategic Initiatives (QSI). Het QCT segment ontwikkelt en levert geïntegreerde circuits en systeemsoftware gebaseerd op 3G/4G/5G en andere technologieën voor gebruik in draadloze spraak- en datacommunicatie, netwerken, applicatieverwerking, multimedia en global positioning system producten. Het QTL segment verleent licenties of verleent rechten op het gebruik van delen van zijn intellectuele eigendomsportefeuille, waaronder diverse octrooirechten die nuttig zijn voor de productie en verkoop van draadloze producten, waaronder producten die de op CDMA2000, WCDMA, LTE en/of OFDMA gebaseerde 5G-normen en hun derivaten implementeren. Het QSI-segment investeert in startende bedrijven in verschillende sectoren, waaronder 5G, kunstmatige intelligentie, auto’s, consumenten, bedrijven, cloud en IoT, en investeringen ter ondersteuning van het ontwerp en de introductie van nieuwe producten en diensten voor spraak- en datacommunicatie, nieuwe sectoren en toepassingen. Het levert ook ontwikkeling en andere diensten en gerelateerde producten aan de Amerikaanse overheidsinstellingen en hun aannemers. QUALCOMM Incorporated werd opgericht in 1985 en het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, Californië.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Technologie
Industrieën:
Halfgeleiders
Ticker:
QCOM
CIK:
804328
ISIN:
US7475251036
Website:
https://www.qualcomm.com
Telefoon:
858 587 1121
Herkomst:
United States
Medewerkers:
51.000

QUALCOMM Incorporated Nieuws

5 relatief veilige en goedkope dividendaandelen om in te beleggen - februari 2023

5 relatief veilige en goedkope dividendaandelen om in te beleggen - februari 2023

Seeking Alpha

Dit artikel maakt deel uit van onze maandelijkse serie waarin wij vijf grote, relatief veilige, dividend uitkerende bedrijven belichten die grote kortingen bieden op hun historische normen. Het is altijd een goed idee om uw verlanglijstje bij te houden door het kaf van het koren te scheiden.

Qualcomm vs. ASML: Ik koop een van deze wereldtopper Blue-Chips

Qualcomm vs. ASML: Ik koop een van deze wereldtopper Blue-Chips

Seeking Alpha

Het kopen van blue-chips met een wereldwijde moat is de minst riskante manier om rijk met pensioen te gaan en te blijven. QUALCOMM Incorporated is een wide moat Ultra SWAN met ongelooflijke marges en een dominante positie in mobiele chips, beschermd door meer dan 160.000 patenten.

S&P 500 aandeel Exxon Mobil voert top 5 aandelen dichtbij kooppunten aan

S&P 500 aandeel Exxon Mobil voert top 5 aandelen dichtbij kooppunten aan

Investors Business Daily

Exxon Mobil leidt blue chips nabij koopmomenten nu marktrally aan kracht wint. The post S&P 500 aandeel Exxon Mobil leidt top 5 aandelen nabij kooppunten appeared first on Investor's Business Daily.

This too shall pass' - Qualcomm aandelen vermijden pijn van prognose misser omdat het er nog steeds beter uitziet dan andere chip aandelen

This too shall pass' - Qualcomm aandelen vermijden pijn van prognose misser omdat het er nog steeds beter uitziet dan andere chip aandelen

Market Watch

De aandelen van Qualcomm Inc. waren vrijdag relatief volgzaam, omdat analisten accepteerden dat voorraadopruiming nu een gegeven is in de halfgeleiderindustrie, en geloven dat het bedrijf dat het best bekend staat om zijn mobiele chips er wel uit kan komen.

Qualcomm sluit zich aan bij andere chipmakers die lager sturen voor het maartkwartaal

Qualcomm sluit zich aan bij andere chipmakers die lager sturen voor het maartkwartaal

Investors Business Daily

Draadloze chipgigant Qualcomm heeft zich aangesloten bij de parade van chipmakers die voor het kwartaal van maart onder de ramingen van Wall Street zitten. The post Qualcomm sluit zich aan bij andere chipmakers die lagere ramingen geven voor het kwartaal van maart appeared first on Investor's Business Daily.

Qualcomm (QCOM) rapporteert Q1 winst: Wat de belangrijkste cijfers te zeggen hebben

Qualcomm (QCOM) rapporteert Q1 winst: Wat de belangrijkste cijfers te zeggen hebben

Zacks Investment Research

De kerncijfers voor Qualcomm (QCOM) geven inzicht in hoe het bedrijf heeft gepresteerd in het kwartaal dat eindigde in december 2022, maar het kan de moeite waard zijn om enkele van de belangrijkste cijfers te vergelijken met de ramingen van Wall Street en de cijfers van vorig jaar.

QUALCOMM Incorporated Persberichten

Qualcomm kondigt driemaandelijks dividend in contanten aan

San diego , jan. 18, 2023 prnewswire qualcomm incorporated ( nasdaq qcom) kondigde vandaag een driemaandelijks dividend in contanten aan van 0,75 per gewoon aandeel, betaalbaar op 23 maart 2023, aan houders van aandelen die op 2 maart 2023 bij het sluiten van de beurs in het aandelenregister zijn ingeschreven. over qualcomm qualcomm is ' s werelds toonaangevende vernieuwer van draadloze technologie en de drijvende kracht achter de ontwikkeling, LAN cering en uitbreiding van 5 g.

Magna neemt de actieve veiligheidsactiviteiten van veoneer over

Stockholm en new york , dec. 20, 2022 prnewswire het autotechnologiebedrijf veoneer heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met magna international inc., een bedrijf dat zich bezighoudt met mobiliteitstechnologie en een van de grootste leveranciers in de auto industrie. krachtens de overeenkomst zal magna de actieve veiligheidsactiviteiten van veoneer overnemen van ssw partners, een in new york gevestigd investeringspartnerschap (" ssw") voor 1,525 miljard in contanten, onder voorbehoud van werkkapitaal en andere gebruikelijke aanpassingen van de aankoopprijs.

Qualcomm kondigt driemaandelijks dividend in contanten aan

San diego , oct. 14, 2022 prnewswire qualcomm incorporated ( nasdaq qcom) kondigde vandaag een driemaandelijks dividend in contanten aan van 0,75 per gewoon aandeel, betaalbaar op 15 DEC ember 2022 aan aandeelhouders die op 1 DEC ember 2022 aan het einde van de handelsdag in het aandelenregister zijn ingeschreven. over qualcomm qualcomm is ' s werelds toonaangevende vernieuwer van draadloze technologie en de drijvende kracht achter de ontwikkeling, LAN cering en uitbreiding van 5 g.

Qualcomm' s automotive DES ign win pijplijn breidt uit tot 30 miljard dollar

Meer dan 2 x toename in pijplijn sinds november 2021 SNA pdragon digital chassis maakt de auto van de toekomst mogelijk new york , sept. 22, 2022 prnewswire qualcomm incorporated ( nasdaq qcom) kondigde tijdens zijn inaugurele automotive investor day aan dat de pijplijn voor automotive DES ign win van het bedrijf is gegroeid tot 30 miljard dollar 1, dankzij de toegenomen adoptie van zijn SNA pdragon digital chassis oplossingen in de auto industrie.

Qualcomm earnings release beschikbaar op de investor relations website van het bedrijf

San diego , juli 27, 2022 prnewswire qualcomm incorporated ( nasdaq qcom) kondigde vandaag de financiële resultaten van het bedrijf aan voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2022 via een winstbericht dat beschikbaar is op de qualcomm investor relations website op HTTP investor. qualcomm. com results. cfm. het winstbericht zal ook worden verstrekt aan de securities and exchange commission ( sec) op een formulier 8 k en zal beschikbaar zijn op de sec website op HTTP www. sec. gov.

Qualcomm kondigt driemaandelijks dividend in contanten aan

San diego , 15 juli 2022 prnewswire qualcomm incorporated ( nasdaq qcom) kondigde vandaag een driemaandelijks dividend in contanten aan van 0,75 per gewoon aandeel, betaalbaar op 22 september 2022, aan aandeelhouders die op 1 september 2022 aan het einde van de handelsdag in het aandelenregister staan ingeschreven. over qualcomm qualcomm is ' s werelds toonaangevende vernieuwer van draadloze technologie en de drijvende kracht achter de ontwikkeling, LAN cering en uitbreiding van 5 g.

Ericsson, qualcomm en thales nemen 5 g mee de ruimte in

De activiteit volgt op de goedkeuring voor satellietgestuurde 5 g niet terrestrische netwerken (5 g ntns) door het 3 gpp orgaan voor wereldwijde telecommunicatienormen 5 g niet terrestrische netwerken zouden kunnen helpen om volledige wereldwijde 5 g dekking te bieden inclusief gebieden die momenteel niet door terrestrische netwerken worden bediend dit eerste werk in frankrijk zou bestaan uit het testen en valideren van 5 g niet netwerken om voordeel te halen uit het satelliet en ict ecosysteem stockholm , 11 juli 2022 prnewswire ericsson ( nasdaq eric), het franse lucht en ruimtevaartbedrijf thales ( euronext paris ho), en draadloze technologievernieuwer qualcomm technologies, inc. ( nasdaq qcom) zijn van plan om 5 g de wereld uit te krijgen via een netwerk van satellieten in een baan om de aarde. na gedetailleerd onderzoek, waaronder meerdere studies en simulaties, zijn de partijen van plan om smartphone georiënteerde tests en validatie van 5 g non terrestrial networks (5 g ntn) uit te voeren.

Strategy analytics headline qualcomm, apple en mediatek domineren de markt voor arm based mobile computing chips

Boston ( business wire) # ap de arm based mobile computing chipmarkt ( smartphones, tablets en notebooks) groeide met 27 procent tot 35,1 miljard dollar in 2021, volgens het onderzoeksrapport van strategy analytics over handset component technologies ( hct). het onderzoeksrapport " apple powers arm based computing" van strategy analytics schat dat qualcomm, apple en mediatek in 2021 de drie belangrijkste plaatsen innemen op de markt voor arm based mobile computing chips ( ap). qualcomm leidt de arm gebaseerde mobiele com

Qualcomm verdiept relatie met PAT eo om volgende generatie qinggan intelligent cockpit platform oplossing te creëren

Shanghai ( business wire) qualcomm technologies, inc. kondigde vandaag de relatie van het bedrijf met PAT eo connect ( hierna " PAT eo" genoemd) op het gebied van intelligente cockpits voor auto' s aan. gebaseerd op de krachtige 4 e generatie SNA pdragon cockpit platforms, zullen qualcomm technologies en PAT eo hun relatie uitbreiden om oplossingen te ontwikkelen ter ondersteuning van voertuigintelligentie, smart car connectiviteit, service georiënteerde architectuur ( soa), intelligente cockpit en multi domein fusie gebaseerde cen