Polestar Automotive Holding UK PLC

Laatste koersupdate: 20 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
1,67 US$
Open:
1,77 US$
Vorige sluiten:
1,77 US$
Dagbereik:
1,65 US$ - 1,77 US$
Jaarbereik:
1,59 US$ - 5,62 US$
Winst per aandeel:
-0,35
Koers-winstverhouding:
-4,77
52 weken Prijsvork:
2,08 US$
Volume:
2.255.253,00 US$
Gemiddeld volume:
2.963.221,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Polestar Automotive Holding UK PLC

Polestar Automotive Holding UK PLC logo

Polestar Automotive Holding UK PLC is een fabrikant en verkoper van premium elektrische voertuigen, opgericht in 2017 en gevestigd in Göteborg, Zweden. De missie van het bedrijf is om elektrische voertuigen te creëren die zowel mooi als duurzaam zijn, en de grenzen van technologie, prestaties en ontwerp te verleggen. De eerste auto van Polestar, de Polestar 1, werd gelanceerd in 2019. Het is een tweedeurs, vierzits grand tourer die wordt aangedreven door twee elektrische motoren, met een gecombineerd vermogen van 600 pk en 1000 Nm koppel. De Polestar 2, een volledig elektrische vijfdeurs fastback, werd gelanceerd in 2020. Hij heeft een bereik van maximaal 500 km en wordt aangedreven door twee elektrische motoren, die samen een vermogen van 300 kW en 660 Nm koppel produceren.

Polestar legt een sterke nadruk op duurzaamheid en is de eerste autofabrikant die gecertificeerd is als een klimaatneutraal bedrijf. Het bedrijf heeft zich ertoe verbonden om zijn CO2-voetafdruk tegen 2030 tot nul te reduceren en heeft al een reductie van 90% in emissies bereikt sinds 2017. Polestar gebruikt ook gerecyclede materialen in zijn voertuigen, waaronder gerecycled plastic, gerecycled aluminium en gerecycled koolstofvezel. Het bedrijf zet zich ook in voor het verantwoord inkopen van zijn materialen, met een focus op hernieuwbare energie, ethische arbeidspraktijken en eerlijke handel.

Naast zijn elektrische voertuigen biedt Polestar ook een reeks andere diensten aan, waaronder een abonnementsmodel, waarmee klanten tegen een maandelijks tarief toegang hebben tot hun voertuigen. Het bedrijf biedt ook een reeks accessoires aan, zoals oplaadkabels en oplaadstations, evenals een reeks prestatie-upgrades, zoals verbeterde remmen en ophanging. Polestar biedt ook een reeks financieringsopties aan, waaronder leasing, financiering en contante aankopen.

Polestar heeft onlangs zijn activiteiten in China uitgebreid, waar het een fabriek heeft geopend in Luqiao, provincie Zhejiang. Deze nieuwe faciliteit zal de Polestar 2 en Polestar 3 produceren, de eerste volledig elektrische SUV’s van het bedrijf. De fabriek zal ook batterijpakketten produceren voor andere Volvo- en Geely-voertuigen. De fabriek zal naar verwachting een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van maximaal 150.000 voertuigen.

Polestar investeert ook in onderzoek en ontwikkeling, met een focus op autonome rijtechnologie. Het bedrijf werkt samen met Volvo en Geely om tegen 2021 een volledig autonoom voertuig te ontwikkelen. Het bedrijf werkt ook aan een reeks andere technologieën, zoals draadloos opladen, updates over-the-air en geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen.

Polestar is een leider geworden in de industrie van elektrische voertuigen en is vastbesloten om de grenzen van technologie, duurzaamheid en prestaties te blijven verleggen. Het bedrijf is toegewijd aan het creëren van elektrische voertuigen die zowel mooi als duurzaam zijn, terwijl het een reeks diensten en financieringsopties aanbiedt om ze voor iedereen toegankelijk te maken. Polestar investeert ook in onderzoek en ontwikkeling, met een focus op autonome rijtechnologie, om ervoor te zorgen dat zijn voertuigen aan de top van de industrie blijven.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Autofabrikanten
Ticker:
PSNY
CIK:
1884082
ISIN:
US7311052010
Website:
https://www.polestar.com
Telefoon:
Herkomst:
Sweden
Medewerkers:
2.377