Prosus N.V.

Laatste koersupdate: 17 jun. 24 18:35 GMT

Koers:
34,08 €
Open:
34,20 €
Vorige sluiten:
33,91 €
Dagbereik:
33,65 € - 34,54 €
Jaarbereik:
23,75 € - 36,62 €
Winst per aandeel:
3,41
Koers-winstverhouding:
9,99
52 weken Prijsvork:
32,76 €
Volume:
1.790.037,00 €
Gemiddeld volume:
2.930.141,00 €

Bedrijfsprofiel voor Prosus N.V.

Prosus N.V. logo

Prosus N.V. is een wereldwijd internetbedrijf dat gevestigd is in Amsterdam, Nederland. Het is een dochteronderneming van Naspers Limited en is wereldwijd actief. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en stond voorheen bekend als Myriad International Holdings N.V. Tot augustus 2019, toen het zijn naam veranderde in Prosus N.V. Het is een leider in e-commerce en internetbedrijven en exploiteert verschillende internetplatforms, zoals classifieds, betalingen en fintech, voedsellevering, reizen, onderwijstechnologie, etail, gezondheid, ventures en social.

Prosus is een toonaangevende investeerder in de technologie- en internetsector. Het bedrijf is werkelijk wereldwijd actief, met vestigingen in Latijns- en Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, Europa en Azië. Haar portefeuille van bedrijven omvat opkomende leiders zoals e-commerce gigant Takealot, online auto marktplaats OLX, voedselbezorgingsgiganten Foodpanda en iFood, digitaal muziek streaming platform KkBox en premium streaming video service Vimond.

Prosus Ventures, haar durfkapitaalpoot, investeert in groeibedrijven in een vroeg stadium in toonaangevende markten over de hele wereld. Het investeert in een breed scala aan sectoren, zoals fintech, gezondheid, detailhandel en e-commerce, edtech, transport en logistiek, gaming, reizen en andere. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op Direct-to-Consumer (D2C) bedrijven.

Prosus zet zich in voor sociale en ecologische verantwoordelijkheid, en werkt aan het bevorderen van inclusie en diversiteit. Het bedrijf heeft een uitgebreid duurzaamheidsprogramma, dat een engagement omvat om zijn ecologische voetafdruk te verminderen en sociaal welzijn te bevorderen. Prosus heeft het Global Compact van de Verenigde Naties ondertekend en zet zich in om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te ondersteunen. Daarnaast blijft het investeren in opleidings- en onderwijsprogramma’s, die toegang tot kansen mogelijk maken en diversiteit bevorderen.

Beurzen:
AMS
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Internet inhoud en informatie
Ticker:
PRX.AS
ISIN:
NL0013654783
Website:
https://www.prosus.com
Telefoon:
31 20 299 9777
Herkomst:
Netherlands
Medewerkers:
30.413