Primo Water Corporation

Laatste koersupdate: 21 mei 24 23:00 GMT

Koers:
22,14 US$
Open:
21,72 US$
Vorige sluiten:
21,77 US$
Dagbereik:
21,62 US$ - 22,15 US$
Jaarbereik:
12,27 US$ - 23,11 US$
Winst per aandeel:
0,50
Koers-winstverhouding:
44,28
52 weken Prijsvork:
18,77 US$
Volume:
1.834.117,00 US$
Gemiddeld volume:
1.274.303,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Primo Water Corporation

Primo Water Corporation logo

Primo Water Corporation is een toonaangevende leverancier van water rechtstreeks aan de consument en waterfiltratiediensten in Noord-Amerika en Europa. Primo Water Corporation, opgericht in 1955 en gevestigd in Tampa, Florida, biedt een breed scala aan producten en diensten, waaronder gebotteld water, gezuiverd gebotteld water, premium bronwater, bruisend en gearomatiseerd water, mineraalwater, filterapparatuur en koffie. Daarnaast levert het bedrijf ook waterdispensers en zelfbedieningsdrinkwater onder de merknamen Primo, Alhambra, Crystal Rock, Mountain Valley, Deep Rock, Hinckley Springs, Crystal Springs, Kentwood Springs, Mount Olympus, Pureflo, Nursery, Sierra Springs, Sparkletts, Clear Mountain Natural Spring Water, Earth2O, Renü, Water Event Pure Water Solutions, Canadian Springs, Labrador Source, Decantae, Eden, Eden Springs, Chateaud’eau en Mey Eden.

Primo Water Corporation bedient een breed scala aan klanten, waaronder particulieren, kleine en middelgrote bedrijven en regionale en nationale bedrijven en detailhandelaren. Het bedrijf streeft ernaar haar klanten producten en diensten van hoge kwaliteit te leveren en is voortdurend bezig met innovatie en uitbreiding van haar aanbod. Zo heeft het bedrijf onlangs een nieuw waterfiltersysteem geïntroduceerd dat gebruik maakt van omgekeerde osmose technologie om verontreinigingen te verminderen en de smaak en kwaliteit van het water te verbeteren.

Primo Water Corporation heeft in de loop der jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het bedrijf is uitgegroeid van een klein regionaal bedrijf tot een wereldleider in de waterindustrie. Het heeft zijn activiteiten uitgebreid tot meer dan 30 landen en heeft talrijke bedrijven overgenomen om zijn aanwezigheid op de markt te vergroten. In 2019 rapporteerde het bedrijf een omzet van 1,4 miljard dollar, waarmee het een van de toonaangevende bedrijven in de waterindustrie is.

Het bedrijf zet zich in voor duurzaamheid en heeft tal van initiatieven geïmplementeerd om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Primo Water Corporation heeft geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind, en heeft geïnvesteerd in initiatieven voor waterbehoud en hergebruik. Het bedrijf heeft ook een aantal waterbesparende maatregelen ingevoerd, zoals het installeren van kranen en toiletten met een laag debiet en het gebruik van gerecyclede materialen in haar verpakkingen. Daarnaast werkt Primo Water Corporation samen met verschillende organisaties om schoon drinkwater te leveren aan gemeenschappen in nood.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Consumenten defensief
Industrieën:
Dranken
Ticker:
PRMW
CIK:
884713
ISIN:
CA74167P1080
Website:
https://primowatercorp.com
Telefoon:
813 313 1732
Herkomst:
United States
Medewerkers:
9.230