Planet Labs PBC

Laatste koersupdate: 12 jul. 24 23:00 GMT

Koers:
2,02 US$
Open:
1,97 US$
Vorige sluiten:
1,96 US$
Dagbereik:
1,93 US$ - 2,06 US$
Jaarbereik:
1,67 US$ - 3,77 US$
Winst per aandeel:
-0,47
Koers-winstverhouding:
-4,30
52 weken Prijsvork:
1,90 US$
Volume:
1.994.807,00 US$
Gemiddeld volume:
1.452.268,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Planet Labs PBC

Planet Labs PBC logo

Planet Labs PBC is opgericht in 2010 door drie ex-NASA wetenschappers, Will Marshall, Robbie Schingler en Chris Boshuizen. Het trio’s oorspronkelijke ambitie was om een constellatie van microsatellieten te creëren om iedereen die ze wilde, Earth-imaging services te bieden. Met de missie om toegang tot Earth’s data toegankelijker te maken, begon het team een uniek platform te creëren voor dataverzameling en -toegang.

Planet Labs PBC ontwerpt, produceert en lanceert nanosatellietconstellaties om hoogwaardige Earth-beelden, data en analytische oplossingen uit de ruimte te leveren aan een breed scala aan klanten, van wetenschappers en onderzoekers tot overheden en bedrijven. Hun constellatie, genaamd ‘Flock’, bestaat uit bijna 300 Dove-satellieten. De Doves zijn CubeSats, kleine, modulaire ruimteschepen die worden gelanceerd in lage aardse banen. Elke Dove-satelliet is ongeveer zo groot als een brood en weegt net meer dan 5 kg, maar ze zijn uitgerust met krachtige camera’s en sensoren die hoogwaardige beelden en data van de aarde kunnen vastleggen.

Het bedrijf heeft zijn eigen aangepaste cloud-native technologie ontwikkeld, Open Geospatial Consortium (OGC), waarmee klanten beelden snel kunnen verwerken, tijdreeksdata kunnen harmoniseren en toegang krijgen tot gemakkelijk geïntegreerde analytics. Het OGC-platform kan gegevens uit meerdere bronnen verzamelen en inzichten genereren die onmisbaar zijn voor klanten in sectoren zoals landbouw, bosbouw, cartografie en financiën en verzekeringen.

Planet Labs PBC heeft als missie om ruimtegebaseerde data en beelden toegankelijk te maken voor iedereen. Om dit mogelijk te maken, heeft het bedrijf de afgelopen jaren zijn mogelijkheden uitgebreid. Daartoe hebben ze zwaar geïnvesteerd in grondstationnetwerken, lanceercapaciteiten en innovatieve softwaretools.

Het bedrijf heeft tot nu toe meer dan 500 satellieten gelanceerd en zijn vlaggenschip, PlanetScope, is een abonnementsservice die klanten toegang biedt tot hoogwaardige beelden en andere geografische gegevens. Het bedrijf heeft onlangs ook Google Timelapse overgenomen, een tijdlapsbeeldplatform van onze planeet dat gebruikers een uniek perspectief biedt van de afgelopen drie decennia.

Planet Labs PBC heeft kantoren in verschillende steden over de hele wereld, waaronder San Francisco, Berlijn, Beijing, Tokyo en Kaapstad. Het bedrijf heeft meer dan 600 werknemers en heeft meer dan 750 miljoen dollar aan venture capital-financiering opgehaald. Ze hebben ook overeenkomsten getekend met verschillende ruimtevaartorganisaties, waaronder de Europese Ruimtevaartorganisatie en het Digital Economy Agency van het Verenigd Koninkrijk.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Ticker:
PL
CIK:
1836833
ISIN:
US72703X1063
Website:
https://www.planet.com
Telefoon:
415 829 3313
Herkomst:
United States
Medewerkers:
700