Pinterest, Inc.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
32,77 US$
Open:
32,79 US$
Vorige sluiten:
32,70 US$
Dagbereik:
32,63 US$ - 33,19 US$
Jaarbereik:
20,60 US$ - 41,60 US$
Winst per aandeel:
-0,05
Koers-winstverhouding:
-655,40
52 weken Prijsvork:
35,41 US$
Volume:
6.747.993,00 US$
Gemiddeld volume:
10.094.283,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Pinterest, Inc.

Pinterest, Inc. logo

Pinterest, Inc. is een Amerikaans bedrijf voor sociale media en mobiele toepassingen. Het werkt als een visuele ontdekkingsmotor, waarmee gebruikers afbeeldingen, video-inhoud en andere objecten kunnen ontdekken, delen en opslaan. Opgericht in december 2008 en gelanceerd in 2010, is het een platform voor gebruikers om ideeën, recepten, stijl en andere beelden van over de hele wereld te organiseren en te delen. De missie van het bedrijf is om “mensen te helpen de wereld om hen heen te ontdekken, één pin per keer”.

Pinterest is uitgegroeid tot een van ’s werelds populairste sociale medianetwerken. In mei 2020 had het 400 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waarmee het het 7e grootste sociale netwerk ter wereld was. In 2019 had Pinterest 1,52 miljard dollar aan inkomsten gegenereerd via advertenties en andere bronnen. Het bedrijf had vanaf april 2020 ook meer dan 1.200 werknemers aangenomen.

De visuele ontdekkingsmotor van het platform maakt het anders dan andere sociale netwerken. Het biedt een gepersonaliseerde ervaring aan zijn gebruikers, waarin het algoritme visuele machine learning aanbevelingen toont op basis van individuele pinners smaak en interesses. Gebruikers kunnen onderwerpen selecteren waarin zij geïnteresseerd zijn en het platform biedt hun aangepaste inhoud. Dit maakt het platform tot een grote bron van inspiratie voor gebruikers.

Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het een nieuwe functie had gelanceerd genaamd “Lens Your Look”, waarmee gebruikers hun telefooncamera’s kunnen gebruiken om hun Pinterest-borden samen te stellen op basis van een foto die ze hebben genomen. Deze functie maakt gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie, zodat gebruikers gemakkelijker voorwerpen in hun omgeving kunnen vinden die bij hun smaak passen.

Het bedrijf is onlangs ook een partnerschap aangegaan met Amazon, waardoor shoppers producten rechtstreeks op Pinterest kunnen kopen. Hierdoor kunnen Pinterest-gebruikers winkelen terwijl ze op het platform zijn, wat een handige en gemakkelijke manier is om artikelen te kopen.

In juli 2020 verwierf Pinterest het platform voor inhoudsaanbevelingen Elasticsearch, waarvan het bedrijf hoopt dat het de nauwkeurigheid van de visuele zoekmachine zal helpen verbeteren en het winkelen voor gebruikers gemakkelijker zal maken. Deze overname kan zorgen voor een aanzienlijk betere gebruikerservaring voor bestaande en nieuwe gebruikers.

Pinterest heeft onlangs ook de functie ‘Shopping Ads’ gelanceerd. Met deze functie kunnen merken hun producten rechtstreeks bij gebruikers op het platform adverteren, wat merken meer unieke manieren biedt om klanten te benaderen en aan zich te binden.

Het bedrijf kondigde ook zijn nieuwe functie ‘Shop the Look’ aan, waarmee gebruikers rechtstreeks kunnen winkelen vanaf de productpagina’s die ze bekijken. Deze functie kan winkelen op het platform nog gemakkelijker en handiger maken. Daarnaast heeft Pinterest ook de ‘Honey’-winkelassistent-app overgenomen, waarmee gebruikers geld kunnen besparen terwijl ze winkelen.

Naast inkomsten via advertenties en andere bronnen, verdient het bedrijf ook geld via partnerschappen. In oktober 2020 kondigde Pinterest bijvoorbeeld een partnerschap aan met de e-commercewebsite voor woonartikelen Wayfair. Dit partnerschap geeft Pinterest-gebruikers toegang tot de productcatalogus en kortingen van Wayfair, zodat ze gemakkelijker kunnen winkelen voor meubels, woninginrichting en meer.

Uiteindelijk blijft Pinterest zijn sociale netwerk groeien en innoveren, en positioneert het zichzelf om meer tractie te krijgen en een nog grotere speler te worden in de sociale media.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Internet inhoud en informatie
Ticker:
PINS
CIK:
1506293
ISIN:
US72352L1061
Website:
https://www.pinterest.com
Telefoon:
415 762 7100
Herkomst:
United States
Medewerkers:
3.975