Koninklijke Philips N.V.

Laatste koersupdate: 21 mei 24 18:35 GMT

Koers:
25,34 €
Open:
25,34 €
Vorige sluiten:
25,40 €
Dagbereik:
25,02 € - 25,38 €
Jaarbereik:
15,94 € - 28,14 €
Winst per aandeel:
-0,83
Koers-winstverhouding:
-30,53
52 weken Prijsvork:
20,43 €
Volume:
1.269.517,00 €
Gemiddeld volume:
2.534.568,00 €

Bedrijfsprofiel voor Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. logo

Koninklijke Philips N.V., ofwel Koninklijke Philips, is een Nederlands bedrijf en toonaangevend op het gebied van gezondheidstechnologie. Koninklijke Philips, opgericht in 1891, is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste technologiebedrijven met vestigingen in meer dan 100 landen. De drie bedrijfssegmenten van het bedrijf - Diagnose & Behandel Businesses, Connected Care Businesses en Personal Health Businesses - maken Koninklijke Philips al meer dan een eeuw tot een leider op het gebied van gezondheidstechnologie.

Het segment Diagnosis & Treatment Businesses biedt een breed scala aan producten en diensten ter ondersteuning van zorgverleners en patiënten. Daartoe behoren diagnostische beeldvormingsoplossingen zoals magnetische resonantiebeeldvorming, computertomografie (CT)-systemen, röntgensystemen en spectrale CT-oplossingen op basis van detectoren; geïntegreerde interventiesystemen; echografieoplossingen; eigen software; en diagnostische informaticaproducten en -diensten voor ondernemingen.

Het segment Connected Care Businesses biedt oplossingen om de gezondheid van een patiënt te bewaken en te beheren, waaronder oplossingen voor acuut patiëntbeheer, oplossingen voor spoedeisende hulp, oplossingen voor slaap- en ademhalingszorg en oplossingen voor elektronische medische dossiers en zorgbeheer.

Het segment Personal Health Businesses biedt producten en diensten aan om mensen te ondersteunen bij hun gezondheid en welzijn. Deze omvatten elektrische tandenborstels, opzetborstels en producten voor interdentale reiniging en het bleken van tanden; oplossingen voor babyvoeding en digitale ouderschap; en verzorgings- en schoonheidsproducten en -oplossingen voor mannen.

Om voorop te blijven lopen bij de innovatie in deze snel ontwikkelende industrie, is Koninklijke Philips talrijke samenwerkingsverbanden aangegaan met andere toonaangevende bedrijven op het gebied van gezondheidstechnologie. Dit omvat een samenwerking met Ibex Medical Analytics Ltd. om gezamenlijk digitale pathologie- en AI-oplossingen te promoten, evenals een strategisch partnerschap met NICO.LAB. Koninklijke Philips heeft de afgelopen jaren ook meerdere bedrijven overgenomen in een poging zijn product- en dienstenaanbod te verbreden en zijn aanwezigheid op nieuwe markten uit te breiden.

Tot op heden heeft Koninklijke Philips meer dan 40.000 werknemers en had het in 2019 een omzet van ongeveer €19,6 miljard. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en is genoteerd aan zowel de New York Stock Exchange als Euronext Amsterdam.

Beurzen:
AMS
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Medische apparaten
Ticker:
PHIA.AS
ISIN:
NL0000009538
Website:
https://www.philips.com
Telefoon:
31 20 597 7777
Herkomst:
Netherlands
Medewerkers:
79.097