PowerHouse Energy Group Plc

Laatste koersupdate: 12 jul. 24 18:35 GMT

Koers:
1,32 £
Open:
1,32 £
Vorige sluiten:
1,43 £
Dagbereik:
1,25 £ - 1,40 £
Jaarbereik:
0,23 £ - 2,25 £
Winst per aandeel:
-0,01
Koers-winstverhouding:
-1,32
52 weken Prijsvork:
1,39 £
Volume:
6.715.224,00 £
Gemiddeld volume:
23.416.060,00 £

Bedrijfsprofiel voor PowerHouse Energy Group Plc

PowerHouse Energy Group Plc logo

PowerHouse Energy Group Plc (PHE) is een Britse onderneming die geavanceerde thermische conversieprocessen ontwerpt, produceert en in licentie geeft waarmee plastic, niet-recycleerbaar materiaal en andere calorische afvalstromen worden omgezet in waardevolle producten zoals waterstof en elektriciteit. PHE, opgericht in 2000 en met hoofdkantoor in Bingley, heeft een efficiënt thermisch proces ontwikkeld, Distributed Modular Generation (DMG) genaamd, dat duurzame en kosteneffectieve energieoplossingen biedt.

PHE levert een verscheidenheid aan diensten zoals tests, laboratoriumtests en veldproeven bij klanten. Het biedt ook ondersteuning door middel van systeemontwerp en -integratie, technisch advies en consultancy. Het bedrijf beschikt over een portefeuille van intellectuele eigendom, eigen technologieën en knowhow waarmee het een reeks energieoplossingen en kosteneffectieve energieopties kan aanbieden.

PHE streeft ernaar zijn klanten te helpen hun energiekosten en emissies te verlagen, afval te verminderen en hun koolstofefficiëntie te verhogen. Het bedrijf is zeer actief in onderzoek en ontwikkeling en heeft lopende onderzoekspartnerschappen met bedrijven als de Universiteit van Birmingham en het Imperial College London om zijn technologieën te ontwikkelen. Het heeft ook strategische samenwerkingsverbanden gesmeed met wereldspelers als ABB, Air Liquide en Siemens die de grenzen van de mogelijkheden voor hernieuwbare energie hebben verlegd.

Het succes van PHE is erkend door organisaties als het Energy Institute, de Environmental Industries Commission en het Institute of Mechanical Engineers. Het is ook onderscheiden door de Renewable Energy Association, de Institution of Chemical Engineers en de Chartered Institution of Building Services Engineers.

In 2019 kondigde het bedrijf de oprichting aan van PHE International, een nieuwe entiteit die zal fungeren als de wereldwijde hub voor syndicatie, licenties en samenwerking van het bedrijf. De nieuwe entiteit zal PHE in staat stellen zijn technologieën en knowhow in licentie te geven aan bedrijven over de hele wereld en verdere samenwerkingsmogelijkheden te benutten. Dit zal het bedrijf helpen zijn activiteiten uit te breiden en meer klanten te bereiken. PHE voert momenteel actieve gesprekken met meerdere bedrijven in Europa, de VS en Azië voor het sluiten van partnerschaps- en licentieovereenkomsten. PHE is goed gepositioneerd om een leider te worden in gedistribueerde energieoplossingen en om de wereld te helpen bij de overgang naar een duurzamere toekomst.

Beurzen:
LSE
Sector:
Nutsbedrijven
Industrieën:
Gediversifieerde nutsbedrijven
Ticker:
PHE.L
ISIN:
GB00B4WQVY43
Website:
https://www.powerhouseenergy.co.uk
Telefoon:
442033686399
Herkomst:
United Kingdom
Medewerkers:
9