Pfizer Inc.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:01 GMT

Koers:
25,42 US$
Open:
25,69 US$
Vorige sluiten:
25,69 US$
Dagbereik:
25,26 US$ - 25,69 US$
Jaarbereik:
25,26 US$ - 40,56 US$
Winst per aandeel:
0,37
Koers-winstverhouding:
68,70
52 weken Prijsvork:
27,20 US$
Volume:
43.580.530,00 US$
Gemiddeld volume:
42.996.180,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Pfizer Inc.

Pfizer Inc. logo

Pfizer Inc., een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, is een biofarmaceutisch bedrijf dat medische producten ontdekt, ontwikkelt, produceert, op de markt brengt, distribueert en verkoopt. Het heeft een lange geschiedenis van meer dan 170 jaar in het leveren van oplossingen voor de gezondheidszorg, met een toewijding aan het leveren van medicijnen en vaccins voor therapeutische gebieden zoals cardiovasculaire en metabolische gezondheid, gezondheid van vrouwen, biologische geneesmiddelen en kleine moleculen, immunotherapieën en biosimilars.

Het bedrijf heeft een gevarieerde portefeuille van producten en merken, waardoor het een leider is in het leveren van geneesmiddelen en vaccinoplossingen. Deze omvatten de merken Premarin en Eliquis voor cardiovasculaire en metabolische gezondheid; Ibrance, Xtandi, Sutent, Inlyta, Retacrit, Lorbrena, en Braftovi voor biologische geneesmiddelen, kleine moleculen en immunotherapieën; en Sulperazon, Medrol, Zavicefta, Zithromax, Vfend, Panzyga, en Paxlovid voor steriele injecteerbare en anti-infectieuze geneesmiddelen, en orale COVID-19 behandeling. Daarnaast biedt Pfizer geneesmiddelen en vaccins voor ziekten zoals pneumokokkenziekte, meningokokkenziekte, tekenencefalitis en Covid-19 onder de merken Comirnaty/BNT162b2, Nimenrix, FSME/IMMUN-TicoVac, Trumenba en Prevnar. Het heeft ook een reeks biosimilars voor chronische immuun- en ontstekingsziekten onder de merknamen Xeljanz, Enbrel, Inflectra, Eucrisa/Staquis en Cibinqo, en amyloïdose, hemofilie en endocriene ziekten onder de merknamen Vyndaqel/Vyndamax, BeneFIX en Genotropin.

Naast zijn productportfolio is Pfizer Inc. een leider in de contractproductie-industrie, die diensten verleent aan groothandelaren, detailhandelaren, ziekenhuizen, klinieken, overheidsinstellingen, apotheken, individuele zorgverleners en andere gezondheidscentra. Het bedrijf heeft verschillende samenwerkingen en partnerschappen met toonaangevende CMO’s zoals Bristol-Myers Squibb Company, Astellas Pharma US, Inc., Myovant Sciences Ltd., Akcea Therapeutics, Inc., Merck KGaA, Valneva SE, BioNTech SE en Arvinas, Inc.

Pfizer Inc. werd opgericht in 1849 in New York City en heeft zijn hoofdkantoor in New York, New York. Het bedrijf is actief in ongeveer 150 landen en heeft meer dan 90.000 werknemers. Onder de vele onderscheidingen die het heeft ontvangen, werd Pfizer erkend door DiversityInc’s 2020 Specialty List: Top 10 Companies for Supplier Diversity en genoemd in Fortune Magazine’s lijst van World’s Most Admired Companies in 2019. Daarnaast werd het bedrijf in 2020 genoemd op Fortune’s lijst van 100 Best Companies to Work For en werd het opgenomen in Barron’s 100 Most Sustainable Companies lijst.

Pfizer Inc. heeft een lange geschiedenis van bijdragen aan de gezondheidszorg en wetenschappelijk onderzoek, waaronder de recente betrokkenheid bij de ontwikkeling en productie van een vaccin voor Covid-19. Daarnaast omvatten enkele recente initiatieven van het bedrijf de lancering van het Pfizer Research Partnership Program ter ondersteuning van onderzoeksprojecten over onderwerpen als real-world evidence en gegevens op patiëntniveau, de lancering van het Pfizer Oncology Venture Fund en de lancering van het Pfizer Translational Science Center, dat zich richt op het bevorderen van de meest veelbelovende gebieden van medisch onderzoek.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Fabrikanten van geneesmiddelen
Ticker:
PFE
CIK:
78003
ISIN:
US7170811035
Website:
https://www.pfizer.com
Telefoon:
212 733 2323
Herkomst:
United States
Medewerkers:
79.000