Ordina N.V.

Laatste koersupdate: 14 nov. 23 18:35 GMT

Koers:
5,70 €
Open:
5,64 €
Vorige sluiten:
5,68 €
Dagbereik:
5,64 € - 5,70 €
Jaarbereik:
3,67 € - 5,99 €
Winst per aandeel:
0,24
Koers-winstverhouding:
23,75
52 weken Prijsvork:
5,70 €
Volume:
19.527,00 €
Gemiddeld volume:
63.791,00 €

Bedrijfsprofiel voor Ordina N.V.

Ordina N.V. logo

Ordina N.V. is een toonaangevende Europese leverancier van IT-diensten. Opgericht in 1973 en met het hoofdkantoor in Nieuwegein, Nederland, richt Ordina zich op de transformatie van organisaties in Nederland, België en Luxemburg door de ontwikkeling en implementatie van innovatieve softwareoplossingen en IT-landschappen. Het bedrijf werkt met klanten in de publieke sector, de financiële dienstverlening en de industrie en biedt diensten aan als consulting, technologie en outsourcing.

Naast haar internationale IT-diensten is Ordina wereldwijd toonaangevend op het gebied van digitale transformatie. In 2015 lanceerde Ordina haar Digital Transformation Network (DTNet) dat klanten in staat stelt hun digitale transformatietraject aan te sturen door toegang te bieden tot toonaangevende denkers, vernieuwers en technologie. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 1000 experts en meer dan 80 partners, die expertise bieden op gebieden als data science, cloud computing, API-ontwikkeling en user experience design.

In de loop der jaren heeft Ordina zich gevestigd als een toonaangevende leverancier van IT-diensten in Nederland, België en Luxemburg. In 2016 rapporteerde het bedrijf een omzet van 406 miljoen euro met 4.400 werknemers in de regio. Naast het hoofdkantoor heeft het bedrijf meer dan 30 kantoren in de hele regio.

De laatste tijd richt Ordina zich op het ontwikkelen en implementeren van de meest innovatieve softwareoplossingen en IT-landschappen. Daartoe heeft het bedrijf verschillende startups overgenomen, zoals Codify, een Nederlands softwareontwikkelingsbureau, en Duck Exchange, een aanbieder van oplossingen voor digitale werkplekken en het delen van gegevens. Het heeft ook samengewerkt met partners, zoals Oracle, Microsoft en PwC, om innovatieve oplossingen voor zijn klanten te ontwikkelen.

Het bedrijf zet zich ook in voor milieu, maatschappij en corporate governance (ESG). In 2019 ontving Ordina de Nederlandse Corporate Sustainability Award voor haar focus op duurzaamheid en milieuprocessen. Het bedrijf kondigde onlangs ook zijn duurzaamheidsstrategie voor 2020-2024 aan, die onder meer het verbeteren van de energie-efficiëntie, het verminderen van emissies en het creëren van een inclusieve werkomgeving omvat.

Naast de ESG-inspanningen is Ordina actief betrokken bij de lokale gemeenschap. Het bedrijf werkt samen met lokale scholen en universiteiten om technische en educatieve middelen ter beschikking te stellen en heeft initiatieven opgezet om achtergestelde gemeenschappen te helpen.

Gedurende haar decennialange geschiedenis heeft Ordina zich toegelegd op het transformeren van organisaties door middel van uitzonderlijke IT-diensten en digitale transformatie. Het bedrijf streeft ernaar zijn klanten innovatieve en duurzame oplossingen te bieden en tegelijkertijd iets terug te doen voor de gemeenschappen die het bedient.

Beurzen:
AMS
Sector:
Technologie
Industrieën:
Informatietechnologie diensten
Ticker:
ORDI.AS
ISIN:
NL0000440584
Website:
https://www.ordina.nl
Telefoon:
31 30 663 7000
Herkomst:
Netherlands
Medewerkers:
2.436