Ormat Technologies, Inc.

Laatste koersupdate: 27 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
64,98 US$
Open:
64,54 US$
Vorige sluiten:
63,83 US$
Dagbereik:
64,31 US$ - 65,24 US$
Jaarbereik:
58,73 US$ - 90,95 US$
Winst per aandeel:
2,08
Koers-winstverhouding:
31,24
52 weken Prijsvork:
69,44 US$
Volume:
330.684,00 US$
Gemiddeld volume:
456.145,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Ormat Technologies, Inc.

Ormat Technologies, Inc. logo

Ormat Technologies, Inc. is een toonaangevend verticaal geïntegreerd bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met de geothermische en herwonnen energiekracht. Opgericht in 1965, is het bedrijf gevestigd in Reno, Nevada en opereert het in de Verenigde Staten, Indonesië, Kenia, Turkije, Chili, Guadeloupe, Guatemala, Ethiopië, Nieuw-Zeeland en Honduras, evenals internationaal. Ormat Technologies, Inc. heeft drie hoofdsegmenten: Elektriciteit, Product, en Energieopslag.

Het Elektriciteitssegment richt zich op het ontwikkelen, bouwen, bezitten en exploiteren van geothermische, zonnefotovoltaïsche en herwonnen energiekrachtcentrales, evenals de verkoop van de geproduceerde elektriciteit. Het Productsegment ontwerpt, produceert en verkoopt apparatuur voor geothermische, herwonnen energiekrachtcentrales en afgelegen energie-eenheden, zoals op fossiele brandstof werkende turbo-generatoren en zware directe stroomgeneratoren. Dit segment biedt ook diensten met betrekking tot de engineering, inkoop, bouw, exploitatie en onderhoud van geothermische en herwonnen energiekrachtcentrales. Het Productsegment bedient aannemers; ontwikkelaars, eigenaren en exploitanten van geothermische krachtcentrales; en eigenaren en exploitanten van interstatelijke aardgaspijpleidingen, gasverwerkingsinstallaties en cementfabrieken, evenals bedrijven in andere energie-intensieve industriële processen.

Het Energieopslagsegment biedt energieopslag en gerelateerde diensten, evenals diensten met betrekking tot de engineering, inkoop, bouw, exploitatie en onderhoud van energieopslagunits. Ormat Technologies, Inc. heeft ook een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling die zich richt op het bevorderen van de technologieën en capaciteiten van het bedrijf. Via haar onderzoek en ontwikkeling heeft het bedrijf een breed scala aan producten en diensten ontwikkeld die zijn geïmplementeerd in meer dan 120 landen over de hele wereld. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal gepatenteerde technologieën ontwikkeld, waaronder de Ormat Energy Converter, Ormat Energy Storage System en Ormat Energy Management System. Ormat Technologies, Inc. is continu bezig met het uitbreiden van haar activiteiten en is op zoek naar verdere uitbreiding van haar aanwezigheid in de internationale geothermische en herwonnen energiemarkten.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Nutsbedrijven
Industrieën:
Gediversifieerde nutsbedrijven
Ticker:
ORA
CIK:
1296445
ISIN:
US6866881021
Website:
https://www.ormat.com
Telefoon:
775 356 9029
Herkomst:
United States
Medewerkers:
1.480