Ontex Group NV

Laatste koersupdate: 22 apr. 24 18:38 GMT

Koers:
9,18 €
Open:
9,15 €
Vorige sluiten:
9,07 €
Dagbereik:
9,11 € - 9,24 €
Jaarbereik:
6,41 € - 9,33 €
Winst per aandeel:
0,32
Koers-winstverhouding:
28,69
52 weken Prijsvork:
7,84 €
Volume:
163.666,00 €
Gemiddeld volume:
143.825,00 €

Bedrijfsprofiel voor Ontex Group NV

Ontex Group NV logo

Ontex Group NV is een toonaangevende wereldwijde leverancier van persoonlijke hygiëneoplossingen voor de baby-, vrouwen- en volwassenenzorg. Het in 1979 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Aalst, België, en is actief in meer dan 100 landen wereldwijd. In de afgelopen 40 jaar is Ontex uitgegroeid tot een vertrouwde leverancier van innovatieve producten voor persoonlijke hygiëne, waaronder babyluiers en -broekjes, vochtige doekjes, maandverband, inlegkruisjes, tampons, broekjes en luiers voor volwassenen, incontinentiedoekjes en bedbeschermingsproducten, en gezichtsmaskers. Haar producten worden verkocht aan consumenten, detailhandelaren en institutionele en particuliere zorgverleners, en onder merken van detailhandelaren, onder verschillende merknamen waaronder Baby Pants, Bbtips, Bio Baby, Chicolastics, Canbebe, Cremer Disney, Helen Harper, Kiddies, Little Big Change, Moltex, Pom Pom, Sapeka, Mônica, Fiore, Mia, NAT, Sincere, Silhouette, A Lovely Day, Adultmax Maturidade, Affective, Bigfral, iD, Canped, Affective, Lille Healthcare, Kylie, Serenity, Orizon en Moviment.

Het aanbod van Ontex omvat een uitgebreid assortiment producten voor persoonlijke hygiëne, van babydoekjes en luiers tot incontinentieproducten voor volwassenen, van producten voor vrouwelijke verzorging tot gezichtsmaskers. In 2020 werd Ontex een van de belangrijkste producenten van gezichtsmaskers ter wereld, omdat de vraag tijdens de pandemie sterk toenam. Ontex Group produceert en verkoopt ook zijn eigen merk stoffen gezichtsmaskers onder het label “My Mask”, dat is ontworpen om te voldoen aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

De afgelopen jaren heeft Ontex gestreefd naar voortdurende internationale uitbreiding van zijn activiteiten, met een focus op West-Europa, Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn productiefaciliteiten en heeft nieuwe faciliteiten gebouwd om te kunnen voldoen aan de vraag van een groeiende bevolking. In 2019 nam het bedrijf de Italiaanse fabrikant van absorberende hygiëneproducten Iris Ceramica Group over; de overname betekende de eerste stap van Ontex op de Italiaanse markt. In 2020 deed Ontex een strategische investering in de Amerikaanse fabrikant van hygiëneproducten Bodywise, waarmee het zijn aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika verder versterkte.

Het succes van Ontex blijkt ook uit de indrukwekkende financiële resultaten. In 2020 rapporteerde het bedrijf een recordomzet van 5,07 miljard euro, met een stijging van 17,2% ten opzichte van het jaar daarvoor. Ontex Group zag in 2020 ook een netto-inkomen van 217 miljoen euro, met een verbetering van 56,5% ten opzichte van 2019. Met het oog op de toekomst wil Ontex profiteren van zijn bestaande sterke punten en groeien op zowel bestaande als nieuwe markten door te blijven investeren in innovatie en zijn productaanbod uit te breiden.

Beurzen:
EURONEXT
Sector:
Consumenten defensief
Industrieën:
Huishoudelijke & Persoonlijke producten
Ticker:
ONTEX.BR
ISIN:
BE0974276082
Website:
https://ontex.com
Telefoon:
32 5 333 36 00
Herkomst:
Belgium
Medewerkers:
9.049