Ocugen, Inc.

Laatste koersupdate: 12 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
1,71 US$
Open:
1,69 US$
Vorige sluiten:
1,69 US$
Dagbereik:
1,60 US$ - 1,75 US$
Jaarbereik:
0,34 US$ - 2,10 US$
Winst per aandeel:
-0,32
Koers-winstverhouding:
-5,34
52 weken Prijsvork:
1,09 US$
Volume:
7.988.859,00 US$
Gemiddeld volume:
8.701.059,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Ocugen, Inc.

Ocugen, Inc. logo

Ocugen, Inc. is een biofarmaceutisch bedrijf in een klinische fase dat zich richt op de ontwikkeling van gentherapieën om blindheidsziekten te genezen. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en heeft zijn hoofdkantoor in Malvern, Pennsylvania. Ocugen, Inc. richt zich op het onderzoeken, ontwikkelen en commercialiseren van behandelingen voor blindmakende ziekten van het netvlies. Deze ziekten omvatten retinitis pigmentosa, leber congenitale amaurosis, droge leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD), diabetisch maculair oedeem en diabetische retinopathie.

De belangrijkste productkandidaat van het bedrijf, OCU400, is een nieuwe gentherapie die ontworpen is om de integriteit en functie van het netvlies te herstellen voor een reeks erfelijke netvliesziekten. OCU400 is momenteel in preklinische ontwikkeling, en Ocugen, Inc. breidt zijn klinische ontwikkelingsportefeuille actief uit. Daarnaast is OCU200 een nieuw fusie-eiwit in preklinische ontwikkeling voor de behandeling van dezelfde drie ziekten: diabetisch maculair oedeem, diabetische retinopathie en natte AMD.

In aanvulling op de interne ontwikkeling heeft Ocugen, Inc. strategische partnerschappen opgezet met CanSino Biologics Inc. en Bharat Biotech. De samenwerking met CanSino Biologics Inc. is gericht op de ontwikkeling en productie van gentherapieproducten, terwijl de samenwerking met Bharat Biotech bedoeld is om te helpen met de commercialisering van COVAXIN op de Amerikaanse markt.

Ocugen, Inc. is toegewijd aan haar missie om innovatieve behandelingen voor blindmakende ziekten te bevorderen. Door hun interne onderzoek en ontwikkeling, evenals door hun strategische partnerschappen, heeft het bedrijf de capaciteit om nieuwe behandelingen te ontdekken en op de markt te brengen die het gezichtsvermogen kunnen herstellen en de levenskwaliteit kunnen verbeteren voor mensen die lijden aan blindheidsziekten. Het bedrijf heeft sterke banden met de lokale gemeenschap in Malvern, Pennsylvania, via haar Chief Scientific Officer, Dr. Shankar Musunuri, en haar Group Co-Chairman, Dr. Peter D. Friedli. Onlangs kondigde Ocugen, Inc. een samenwerking aan met het California Institute for Regenerative Medicine (CIRM) voor de ontwikkeling en commercialisering van oculaire gentherapieën voor blindmakende ziekten. Deze samenwerking zal een waardevolle bron zijn voor het bedrijf om hun gentherapieën verder te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Biotechnologie
Ticker:
OCGN
CIK:
1372299
ISIN:
US67577C1053
Website:
https://www.ocugen.com
Telefoon:
484 328 4701
Herkomst:
United States
Medewerkers:
56