Sunnova Energy International Inc.

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
4,51 US$
Open:
4,33 US$
Vorige sluiten:
4,47 US$
Dagbereik:
4,26 US$ - 4,53 US$
Jaarbereik:
3,37 US$ - 24,56 US$
Winst per aandeel:
-3,53
Koers-winstverhouding:
-1,28
52 weken Prijsvork:
4,55 US$
Volume:
3.051.427,00 US$
Gemiddeld volume:
9.917.321,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Sunnova Energy International Inc.

Sunnova Energy International Inc. logo

Sunnova Energy International Inc. is een toonaangevende leverancier van residentiële energiediensten in de Verenigde Staten. Sunnova, opgericht in 2012 en gevestigd in Houston, Texas, biedt residentiële klanten toegang tot schone, betaalbare en betrouwbare zonne-energie, met behulp van een netwerk van lokale installateurs. Sunnova biedt klanten de keuze om een zonne-energiesysteem te kopen of te huren, en biedt operationele en onderhoudsdiensten, monitoring, reparaties, vervangingen, uitrustingsupgrades en on-site energieoptimalisatie.

Per 31 december 2021 had Sunnova een vloot van meer dan 195.000 residentiële zonne-energiesystemen met een generatiecapaciteit van ongeveer 1.140 megawatt. Sunnova’s klanten bevinden zich over het hele land, met een bijzonder sterke aanwezigheid in staten met zonvriendelijke beleidsregels zoals Californië, New Jersey, Arizona en Nevada. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting snel zijn klantenbestand uitgebreid en is nu een belangrijke leverancier van residentiële energiediensten in de Verenigde Staten.

Sunnova heeft een aanzienlijke inspanning geleverd om te investeren in geavanceerde zonnetechnologieën, zoals batterijopslag, om klanten te helpen energiekosten te verlagen. Het bedrijf heeft ook strategische overnames gedaan om zijn bereik in de residentiële zonne-energiemarkt uit te breiden. Sunnova’s overname van Verengo Solar in 2017 maakte het mogelijk om de Californische markt te betreden, terwijl de overname van Direct Solar America in 2018 het mogelijk maakte om zijn aanwezigheid in het Middenwesten uit te breiden.

Sunnova heeft ook gewerkt om zijn milieubewustzijn te vergroten en is toegewijd om zijn koolstofvoetafdruk te verminderen door groene energietechnologieën te benutten. Sunnova heeft zich aangesloten bij het Better Buildings Initiative van het Amerikaanse ministerie van Energie en heeft zich ertoe verbonden om de energieconsumptie van zijn zonnepanelenklanten met 20% te verminderen en belooft de hernieuwbare energiecertificaten te kopen die gerelateerd zijn aan de door de zonne-energiesystemen die het bezit of huurt gegenereerde elektriciteit. Bovendien heeft het bedrijf zich aangesloten bij de Solar Pledge van de Solar Energy Industries Association en is het actief betrokken bij het werk om zonne-energie toegankelijker en betaalbaarder te maken voor residentiële klanten.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Technologie
Industrieën:
Zonne energie
Ticker:
NOVA
CIK:
1772695
ISIN:
US86745K1043
Website:
https://www.sunnova.com
Telefoon:
281-892-1588
Herkomst:
United States
Medewerkers:
736