Nokia Oyj

Laatste koersupdate: 29 mei 24 18:29 GMT

Koers:
3,47 €
Open:
3,54 €
Vorige sluiten:
3,57 €
Dagbereik:
3,46 € - 3,55 €
Jaarbereik:
2,70 € - 3,98 €
Winst per aandeel:
0,15
Koers-winstverhouding:
23,13
52 weken Prijsvork:
3,38 €
Volume:
14.044.460,00 €
Gemiddeld volume:
13.507.000,00 €

Bedrijfsprofiel voor Nokia Oyj

Nokia Oyj logo

Nokia Oyj is een in 1865 opgericht wereldwijd telecommunicatie-, technologie- en dienstenbedrijf met hoofdkantoor in Espoo, Finland. Het is ’s werelds grootste aanbieder van mobiele netwerken en ’s werelds grootste fabrikant van de mobiele basistelefoon. Het bedrijf levert een breed scala aan producten en diensten, zoals vaste en mobiele netwerkoplossingen, producten en diensten voor radiotoegangsnetwerken, microgolfradioverbindingen, vaste netwerkoplossingen, cloud- en virtualisatiediensten, een wifi-portfolio, IP-routeringsoplossingen, optische netwerken en software voor zakelijke toepassingen. Het levert ook cloud- en cognitieve diensten, kernnetwerksoftware en bedrijfsoplossingen aan zijn vele klanten.

Nokia Oyj is georganiseerd in vier segmenten: Mobile Networks, Network Infrastructure, Cloud and Network Services, en Nokia Technologies. Het bedrijf is actief in meer dan 120 landen en heeft wereldwijd ongeveer 102.000 mensen in dienst. Nokia Oyj heeft een lange geschiedenis in de telecommunicatie en heeft baanbrekend werk verricht voor veel van de diensten en technologieën die vandaag de dag in de sector worden gebruikt, van het eerste 2G mobiele netwerk tot het 5G mobiele netwerk. Het bedrijf biedt diensten aan voor netwerkexploitanten en organisaties, waaronder netwerkuitrol en systeemintegratie, netwerkoperaties en -onderhoud, netwerkontwerp, beheerde diensten en consulting, evenals een reeks trainingsdiensten.

De onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven van Nokia Oyj hebben ambitieuze projecten mogelijk gemaakt, zoals het 5G-netwerk en de “opnieuw uitgevonden mobiele ervaring”. Het bedrijf werkt samen met partners in het hele innovatie-ecosysteem om met hun technologieën nieuwe, verbonden ervaringen op de markt te brengen. Het 5G-platform van Nokia Oyj, de “AirScale”, is een flexibel, open en efficiënt multi-access, multi-vendor platform voor 4G en 5G mobiele netwerken.

Nokia Oyj werkt ook samen met grote onderzoeksinstellingen en overheidsorganisaties om snel nieuwe diensten, zoals het Internet of Things en het 5G-netwerk, te ontwikkelen en in te zetten. Het bedrijf streeft naar innovatie en werkt aan nieuwe producten en diensten om in te spelen op de veranderende eisen van de markt, terwijl het ook zijn kernactiviteiten zoals Netwerkinfrastructuur, Cloud en Netwerkdiensten en Nokia Technologies blijft ontwikkelen.

Nokia Oyj is actief lid van veel verschillende organisaties, zoals de GSM Association, de International Telecommunications Union en het European Telecommunications Standards Institute. Het bedrijf is ook betrokken bij initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder het Connected Citizens Program en het Climate Action Program.

Beurzen:
HEL
Sector:
Technologie
Industrieën:
Communicatieapparatuur
Ticker:
NOKIA.HE
ISIN:
FI0009000681
Website:
https://www.nokia.com
Telefoon:
358 1044 88000
Herkomst:
Finland
Medewerkers:
87.927