Northrop Grumman Corporation

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
452,05 US$
Open:
452,92 US$
Vorige sluiten:
450,35 US$
Dagbereik:
448,44 US$ - 453,85 US$
Jaarbereik:
414,56 US$ - 496,89 US$
Winst per aandeel:
13,51
Koers-winstverhouding:
33,46
52 weken Prijsvork:
458,79 US$
Volume:
749.911,00 US$
Gemiddeld volume:
1.054.479,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Northrop Grumman Corporation

Northrop Grumman Corporation logo

Northrop Grumman Corporation begon in 1939 en heeft de afgelopen 80 jaar gefunctioneerd als een lucht- en defensiebedrijf. Het is gevestigd in Falls Church, Virginia en is een wereldleider op het gebied van innovatie, technologie en engineeringdiensten. Het bedrijf biedt geavanceerde systemen, producten en diensten aan overheid en commerciële klanten. Northrop Grumman heeft vier bedrijfsgebieden: Aeronautics Systems, Defense Systems, Mission Systems en Space Systems.

Het Aeronautics Systems-segment van het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, produceert, integreert en onderhoudt vliegtuigsystemen. Het levert hoogte-strategische ISR-systemen met lange duurzaamheid en tactische ISR-systemen met verticale opstijging en landing aan overheid en commerciële klanten. Het biedt ook strategische langbereik-aanvalsvliegtuigen, tactische gevechtsvliegtuigen en luchtdominantie-vliegtuigen, en luchtgebaseerde gevechtsmanagement- en commando- en controlesystemen.

Het Defense Systems-segment ontwerpt, ontwikkelt en produceert wapens en missiesystemen, zoals geïntegreerde gevechtsmanagementsystemen, wapensystemen en vliegtuigen, en missiesystemen. Het biedt commando- en controlesystemen en wapensystemen, waaronder munitie en raketten, precisieaanvalswapens, aandrijving, geschutsystemen en precisiemunitie, en levenscyclusdiensten en ondersteuning voor software, wapensystemen en vliegtuigen.

Het Mission Systems-segment biedt cyber, commando, controle, communicatie, computers, inlichtingen, surveillance, en verkenningssystemen; radars, elektro-optische/infrarood- en akoestische sensoren; elektronische oorlogssystemen; geavanceerde communicatie- en netwerksystemen, cyberoplossingen, intelligentieverwerkingssystemen, navigatie- en maritieme kracht, aandrijving, en lanceeroplossingen voor ladingen. Bovendien biedt het luchtmultifunctionele sensoren; maritieme/landsystemen en sensoren; navigatie-, doelstelling- en overlevingsoplossingen; en netwerkinformatieoplossingen.

Het Space Systems-segment biedt satellieten en ladingen; grondsystemen; missieldefensiesystemen en interceptoren; lanceervoertuigen en gerelateerde aandrijvingssystemen; en strategische raketten.

Northrop Grumman is lid van de S&P 500-index en biedt geavanceerde technologieën aan overheid en commerciële klanten. Het bedrijf is gericht op zijn missie om het land te beveiligen en werkt samen met klanten om de nationale veiligheid te beschermen. Northrop Grumman investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling en heeft tal van nieuwe producten en diensten in de pijplijn. In 2020 stond het in de top 25 van Forbes’ lijst met “Beste werkgevers van Amerika”.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Ruimtevaart en Defensie
Ticker:
NOC
CIK:
0001133421
ISIN:
US6668071029
Website:
https://www.northropgrumman.com
Telefoon:
703 280 2900
Herkomst:
United States
Medewerkers:
88.000