Nikola Corporation

Laatste koersupdate: 12 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
0,70 US$
Open:
0,76 US$
Vorige sluiten:
0,72 US$
Dagbereik:
0,70 US$ - 0,79 US$
Jaarbereik:
0,52 US$ - 3,71 US$
Winst per aandeel:
-1,21
Koers-winstverhouding:
-0,58
52 weken Prijsvork:
0,76 US$
Volume:
132.867.775,00 US$
Gemiddeld volume:
96.841.773,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Nikola Corporation

Nikola Corporation logo

Nikola Corporation is een technologische vernieuwer en integrator met hoofdkantoor in Phoenix, Arizona, die zich toelegt op de ontwikkeling van energie- en transportoplossingen. De twee belangrijkste business units van het bedrijf zijn Truck en Energy. De Truck business unit is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en commercialisering van batterij-waterstof elektrische en batterij-elektrische semi-trucks voor de vrachtwagensector. Deze eenheid kondigde onlangs een partnerschap aan met Anheuser-Busch, de eerste in zijn soort, om tot 800 door waterstofbrandstofcellen aangedreven semi-trucks en infrastructuur voor het tanken van waterstof te leveren.

De Energy business unit richt zich op de ontwikkeling en bouw van een netwerk van waterstoftankstations, en levert BEV-oplaadoplossingen voor FCEV- en BEV-klanten en andere derden. Nikola Corporation biedt ook diensten aan zoals de assemblage, integratie en inbedrijfstelling van zijn voertuigen in samenwerking met zijn zakenpartners en leveranciers.

Nikola Corporation werd opgericht in 2015 en is sindsdien aanzienlijk gegroeid. Het bedrijf biedt een reeks waterstofcel-elektrische voertuigen en andere geavanceerde technologische oplossingen voor bedrijfswagenparken, met name twee semi-trucks, de Nikola Tre en de Nikola Two. Het bedrijf heeft ook plannen aangekondigd om een reeks geïntegreerde aandrijflijnoplossingen voor middelzware en zware vrachtwagens aan te bieden, evenals een waterstofinfrastructuurnetwerk voor zijn voertuigen.

In november 2020 noteerde Nikola Corporation op de NASDAQ-beurs en begon met de openbare handel. Sindsdien hebben de aandelen van het bedrijf een enorme groei doorgemaakt, met bijna een verdrievoudiging van de waarde in het afgelopen jaar. Nikola Corporation houdt zich ook actief bezig met fusies en overnames in een poging zijn bedrijfsportfolio uit te breiden naar de maritieme en recreatieve voertuigsectoren. Het bedrijf heeft onlangs waterstofbootfabrikant Valence Industries en recreatievoertuigbedrijf W.A.V.E. Industries overgenomen om zijn aanbod te diversifiëren.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Industrie
Industrieën:
Landbouw & zware bouwmachines
Ticker:
NKLA
CIK:
1731289
ISIN:
US6541101050
Website:
https://www.nikolamotor.com
Telefoon:
480 666 1038
Herkomst:
United States
Medewerkers:
900