NIKE, Inc.

Laatste koersupdate: 21 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
105,27 US$
Open:
103,35 US$
Vorige sluiten:
103,30 US$
Dagbereik:
102,93 US$ - 105,52 US$
Jaarbereik:
88,66 US$ - 128,68 US$
Winst per aandeel:
3,43
Koers-winstverhouding:
30,69
52 weken Prijsvork:
107,34 US$
Volume:
8.863.099,00 US$
Gemiddeld volume:
9.270.093,00 US$

Bedrijfsprofiel voor NIKE, Inc.

NIKE, Inc. logo

NIKE, Inc. is ’s werelds grootste ontwerper, ontwikkelaar en verkoper van authentieke atletische schoenen, kleding, uitrusting en accessoires voor een breed scala aan sporten en fitnessactiviteiten. De producten van NIKE worden verkocht in meer dan 170 landen wereldwijd, met meer dan 700 NIKE-winkels en duizenden winkeliers wereldwijd. Opgericht door Bill Bowerman en Phil Knight in 1964 als Blue Ribbon Sports, is NIKE uitgegroeid tot een van de meest erkende wereldwijde merken.

Naast een grote verscheidenheid aan sportkleding en schoeisel omvat de productportefeuille van NIKE diverse producten zoals uitrusting en accessoires, digitale diensten en samenwerkingsverbanden met andere merken zoals Apple en Jordan. Zij verkoopt haar producten aan schoenenwinkels, sportwinkels, speciaalzaken, warenhuizen, skate-, tennis- en golfwinkels en andere detailhandelaren via haar eigen winkels, digitale platforms, onafhankelijke distributeurs, licentiehouders en vertegenwoordigers.

Het bedrijf heeft ook getracht zijn bereik te vergroten door zich te richten op het opbouwen van een direct-to-consumer kanaal via zijn digitale platforms. Zij voert ook campagnes en promoties onder haar merken NIKE, Converse en Jordan die klanten een aantrekkelijke ervaring bieden. Bovendien heeft zij atleten, beroemdheden, beroemdheden en beïnvloeders gesponsord en met hen samengewerkt om haar producten te promoten. Daarnaast heeft NIKE ook stappen ondernomen om de duurzaamheid te vergroten met haar Reuse-A-Shoe en Move To Zero initiatieven, gericht op het verminderen van afval en het beperken van de impact op het klimaat.

De onderneming heeft ook haar activiteiten gediversifieerd en onder meer kleding en sportartikelen zoals basketballen, volleyballen en honkballen, kleding, uurwerken, brillen en digitale apparaten geïntroduceerd. Zij heeft ook een aantal dochterondernemingen opgericht, waaronder Converse en Hurley International, om haar productportefeuille uit te breiden. Daarnaast is NIKE verschillende strategische partnerschappen aangegaan met andere bedrijven, waaronder Disney en Apple, om innovatieve producten en ervaringen te creëren.

In het kader van haar streven naar groei en innovatie heeft NIKE onlangs Celect overgenomen, een analysebedrijf dat gespecialiseerd is in het voorspellen van consumentengedrag. Deze overname maakt deel uit van het streven van het bedrijf naar meer gepersonaliseerde consumentenervaringen. Het bedrijf heeft ook een nieuwe bedrijfscampus geopend in Beaverton, Oregon, waarmee het zijn inzet voor de toekomst en de lokale gemeenschap benadrukt.

Vandaag blijft NIKE, Inc. een van de meest erkende en gewaardeerde wereldmerken, met een geschatte waarde van 34,8 miljard dollar en een aanwezigheid in meer dan 170 landen. Het bedrijf breidt voortdurend uit, met een visie om inspiratie en innovatie te brengen aan elke sporter ter wereld.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Schoeisel & Accessoires
Ticker:
NKE
CIK:
320187
ISIN:
US6541061031
Website:
https://investors.nike.com
Telefoon:
503 671 6453
Herkomst:
United States
Medewerkers:
79.100