Nel ASA

Laatste koersupdate: 29 mei 24 17:27 GMT

Koers:
7,88 NOK
Open:
8,50 NOK
Vorige sluiten:
8,50 NOK
Dagbereik:
7,63 NOK - 8,70 NOK
Jaarbereik:
4,23 NOK - 14,36 NOK
Winst per aandeel:
-0,47
Koers-winstverhouding:
-16,76
52 weken Prijsvork:
5,34 NOK
Volume:
21.359.526,00 NOK
Gemiddeld volume:
9.038.837,00 NOK

Bedrijfsprofiel voor Nel ASA

Nel ASA logo

Nel ASA, opgericht in 1927 en met hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen, is een aanbieder van waterstoftechnologie-oplossingen die oplossingen biedt voor de productie, opslag en distributie van waterstof uit hernieuwbare energie. Het bedrijf bedient vier belangrijke landen: Noorwegen, de Verenigde Staten, Denemarken en Zuid-Korea; en is actief in twee segmenten, namelijk Nel Hydrogen Fueling en Nel Hydrogen Electrolyser.

Het Nel Hydrogen Fueling segment produceert het H2Station, een waterstoftankstation voor elektrische brandstofcelvoertuigen zoals auto’s, bussen, vrachtwagens, vorkheftrucks en andere toepassingen. Dit tankstation biedt een vergelijkbaar bereik en gemak als traditionele voertuigen op fossiele brandstof. Anderzijds produceert en installeert het Nel Waterstof Elektrolyser segment elektrolysers die gebruik maken van alkaline en protonuitwisselingsmembraan water elektrolyser technologie om waterstof te produceren. Dit segment voorziet in de behoeften van industrie-, energie- en gasbedrijven.

Vanaf het bescheiden begin in 1927 heeft Nel zich gevestigd als een leider in de waterstoftechnologie-industrie en werkt nu samen met enkele van ’s werelds toonaangevende bedrijven. Nel heeft belangrijke partnerschappen met gespecialiseerde chemische bedrijven, autofabrikanten, systeemintegrators en nutsbedrijven, waaronder General Electric, Total, Daimler, Siemens, Air Liquide en Toyota.

In de loop van haar expansie heeft Nel verschillende overnames gedaan, waarvan de meest recente de overname in 2020 was van Hydrogenious LOHC Technologies, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in vloeibare organische waterstofdragers (LOHC). Deze overname versterkt de positie van Nel in de industrie, waardoor het bedrijf verbeterde oplossingen voor waterstofopslag kan onderzoeken.

Eveneens in 2020 lanceerde Nel een nieuw vlaggenschip, H2Station PEM, een waterstoftankstation met hoge snelheid en hoge druk. Dit station van de volgende generatie kan meerdere types zware en middelzware voertuigen tanken, wat aantoont dat Nel de grenzen van de technologie in de waterstofindustrie wil verleggen.

Nel zet zich in om de wereld duurzamer te maken, en dit streven wordt weerspiegeld in de onlangs verkregen ISO 14001:2015-certificering, waaruit blijkt dat het bedrijf voldoet aan de strengste milieunormen. Met talrijke technologische doorbraken en samenwerkingsverbanden is Nel goed gepositioneerd om het voortouw te nemen in de waterstofindustrie.

Beurzen:
OSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Gespecialiseerde industriële machines
Ticker:
NEL.OL
ISIN:
NO0010081235
Website:
https://nelhydrogen.com
Telefoon:
47 23 24 89 50
Herkomst:
Norway
Medewerkers:
576