Microsoft Corporation

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
429,17 US$
Open:
425,69 US$
Vorige sluiten:
430,32 US$
Dagbereik:
425,69 US$ - 430,94 US$
Jaarbereik:
309,45 US$ - 433,60 US$
Winst per aandeel:
11,53
Koers-winstverhouding:
37,22
52 weken Prijsvork:
416,55 US$
Volume:
15.293.935,00 US$
Gemiddeld volume:
19.491.457,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Microsoft Corporation

Microsoft Corporation logo

Microsoft Corporation is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf dat wereldwijd software, diensten, apparaten en oplossingen ontwikkelt, in licentie geeft en ondersteunt. Microsoft, opgericht in 1975, is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld en speelt een invloedrijke rol in de wereldwijde computerindustrie. Microsoft is georganiseerd in drie bedrijfssegmenten: Productivity and Business Processes, Intelligent Cloud en More Personal Computing.

Het segment Productiviteit en bedrijfsprocessen biedt Office, Exchange, SharePoint, Microsoft Teams, Office 365 Security and Compliance, Microsoft Viva en Skype for Business; Skype, Outlook.com, OneDrive en LinkedIn; en Dynamics 365, een reeks zakelijke oplossingen in de cloud en op locatie. Dit segment biedt ook bedrijfsondersteuning, Microsoft consulting en nuance professional services om klanten te helpen bij het ontwikkelen, implementeren en beheren van Microsoft server- en desktopoplossingen; en training en certificering voor Microsoft-producten.

Het segment Intelligent Cloud verstrekt licenties voor SQL, Windows Servers, Visual Studio, System Center en gerelateerde Client Access Licenties; GitHub dat een samenwerkingsplatform en code hosting service voor ontwikkelaars biedt; Nuance biedt oplossingen voor gezondheidszorg en AI voor ondernemingen; en Azure, een cloud platform.

Het segment More Personal Computing biedt Windows original equipment manufacturer (OEM) licenties en andere niet-volume licenties van het Windows besturingssysteem; Windows Commercial, zoals volume licenties van het Windows besturingssysteem, Windows cloud services, en andere Windows commerciële aanbiedingen; patent licenties; en Windows Internet of Things. Het biedt ook Surface, pc-accessoires, pc’s, tablets, spel- en entertainmentconsoles en andere apparaten; Gaming, waaronder Xbox-hardware en Xbox-inhoud en -diensten; videogames en royalty’s voor videogames van derden; en Search, waaronder Bing en Microsoft-reclame. Het bedrijf verkoopt zijn producten via OEM’s, distributeurs en wederverkopers; en rechtstreeks via digitale marktplaatsen, online winkels en winkels.

Microsoft Corporation is een van de meest waardevolle beursgenoteerde ondernemingen ter wereld. De huidige marktkapitalisatie van het bedrijf bedraagt meer dan 1,6 biljoen dollar. Microsoft heeft meer dan 140.000 fulltime werknemers over de hele wereld en blijft een innovator op technologisch gebied. Het was het eerste bedrijf dat op de cloud gebaseerde diensten aanbood, en zijn Azure-cloudplatform blijft marktleider. Het was ook het eerste bedrijf dat Office 365 aanbood, een op de cloud gebaseerd pakket toepassingen voor bedrijven en consumenten. Microsoft heeft ook vooropgelopen op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotica, met producten als de HoloLens en Microsoft Robotics Studio. Microsoft heeft de afgelopen jaren ook verschillende grote overnames gedaan, waaronder LinkedIn, GitHub en Skype.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Technologie
Industrieën:
Software
Ticker:
MSFT
CIK:
789019
ISIN:
US5949181045
Website:
https://www.microsoft.com
Telefoon:
425 882 8080
Herkomst:
United States
Medewerkers:
221.000