Moderna, Inc.

Laatste koersupdate: 12 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
105,14 US$
Open:
106,00 US$
Vorige sluiten:
107,01 US$
Dagbereik:
104,65 US$ - 107,88 US$
Jaarbereik:
62,55 US$ - 163,24 US$
Winst per aandeel:
-12,33
Koers-winstverhouding:
-8,53
52 weken Prijsvork:
99,81 US$
Volume:
2.346.240,00 US$
Gemiddeld volume:
3.957.373,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Moderna, Inc.

Moderna, Inc. logo

Moderna, Inc. is een baanbrekend biotechnologiebedrijf gevestigd in Cambridge, Massachusetts, gericht op de ontdekking, ontwikkeling en commercialisering van messenger RNA (mRNA) therapeutica en vaccins voor de behandeling van infectieziekten, immuno-oncologie, zeldzame ziekten, cardiovasculaire ziekten en auto-immuunziekten in de VS, Europa en de rest van de wereld. Moderna’s missie is om de kracht van mRNA wetenschap te combineren met het potentieel van nieuwe technologieën om transformatieve geneesmiddelen te creëren die voorzien in onvervulde medische behoeften en een betekenisvol verschil maken in het leven van mensen.

Moderna heeft een breed portfolio van ademhalingsvaccins, waaronder COVID-19, de griep, respiratoir syncytieel virus, endemisch HCoV, en hMPV+PIV3 vaccins; latente vaccins, waaronder cytomegalovirus, epstein-barr virus, humaan immunodeficiëntie virus, herpes simplex virus, en varicella-zoster virus vaccins; en volksgezondheid vaccins, zoals Zika en Nipah vaccins. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf systemische gesecreteerde en celoppervlaktherapieën, kankervaccins (gepersonaliseerde kanker-, KRAS- en checkpointvaccins), intratumorale immuno-oncologieproducten, lokale regeneratieve therapieën, systemische intracellulaire therapieën en ingeademde longtherapieën. Om haar pijplijn verder te ontwikkelen en haar bereik te vergroten, heeft Moderna strategische allianties gesloten met enkele van ’s werelds toonaangevende biofarmaceutische bedrijven, waaronder AstraZeneca PLC, Merck & Co, Inc, Vertex Pharmaceuticals Incorporated, en Vertex Pharmaceuticals (Europe) Limited, evenals samenwerkingsverbanden en licentie overeenkomsten met Chiesi Farmaceutici S.P.A. en andere organisaties, zoals Carisma Therapeutics, Inc., Metagenomi, Inc., de Defense Advanced Research Projects Agency, Biomedical Advanced Research and Development Authority, Institute for Life Changing Medicines, en The Bill & Melinda Gates Foundation.

Moderna werd opgericht in 2010, onder de naam Moderna Therapeutics, Inc. en veranderde in augustus 2018 haar naam in Moderna, Inc. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf belangrijke stappen gezet in de richting van haar missie. Moderna heeft meer dan 6 miljard dollar opgehaald voor haar mRNA-vaccinprogramma, bestaande uit durfkapitaal en samenwerkingsverbanden met bedrijven, en is momenteel bezig met klinische proeven voor haar COVID-19-vaccin. De onderneming heeft ook zwaar geïnvesteerd in de uitbreiding van haar productiecapaciteit voor kandidaat-therapieën en vaccins; zij heeft nu drie productiefaciliteiten met de capaciteit om honderden miljoenen doses van haar vaccins te produceren. Moderna heeft ook tal van strategische stappen ondernomen om haar bereik te vergroten, waaronder toetreding tot de Nasdaq index in maart 2020 en de recente aanvraag voor de grootste beursgang ooit voor een biotechnologiebedrijf. Moderna is nu klaar om de volgende fase van haar groei in te gaan en een betekenisvol verschil te blijven maken in het leven van mensen.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Biotechnologie
Ticker:
MRNA
CIK:
1682852
ISIN:
US60770K1079
Website:
https://www.modernatx.com
Telefoon:
617 714 6500
Herkomst:
United States
Medewerkers:
3.700