Marathon Petroleum Corporation

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
202,46 US$
Open:
204,98 US$
Vorige sluiten:
203,86 US$
Dagbereik:
201,41 US$ - 205,60 US$
Jaarbereik:
104,32 US$ - 221,11 US$
Winst per aandeel:
23,63
Koers-winstverhouding:
8,57
52 weken Prijsvork:
187,12 US$
Volume:
1.742.515,00 US$
Gemiddeld volume:
2.810.695,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Marathon Petroleum Corporation

Marathon Petroleum Corporation logo

Marathon Petroleum Corporation is een van de grootste geïntegreerde downstream-energiebedrijven in de Verenigde Staten. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de raffinage, de verkoop en het vervoer van aardolie en aardolieproducten. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Findlay, Ohio, en is voornamelijk actief in de Verenigde Staten. Marathon Petroleum Corporation werd opgericht in 1887 en is de grootste raffinaderij in de Verenigde Staten. Het is ook de op drie na grootste producent van ruwe olie in de Verenigde Staten, en heeft een uitgebreid assortiment aardolieproducten.

Marathon Petroleum Corporation heeft twee segmenten: Raffinage & Marketing en Midstream. Het segment Raffinage & Marketing raffineert ruwe olie en andere grondstoffen in haar raffinaderijen aan de Golfkust, het Midden-Continent en de Westkust van de Verenigde Staten. Deze raffinaderijen produceren verschillende aardolieproducten zoals gasolie, blend-grade gasolie, zware stookolie en asfalt. Het bedrijf produceert ook aromaten, propaan, propyleen en zwavel. De geraffineerde producten worden verkocht aan groothandelaren in de Verenigde Staten en internationaal, kopers op de spotmarkt en onafhankelijke ondernemers die voornamelijk Marathon-verkooppunten exploiteren.

Het segment Midstream vervoert, slaat op, distribueert en verkoopt ruwe olie en geraffineerde producten via raffinagelogistieke activa, pijpleidingen, terminals, sleepboten en binnenschepen. Het segment verzamelt, verwerkt en vervoert ook aardgas, en verzamelt, vervoert, fractioneert, slaat op en verkoopt aardgasvloeistoffen. Het bedrijf heeft 7.159 merkverkooppunten in 37 staten, het District of Columbia en Mexico via onafhankelijke ondernemers.

Marathon Petroleum Corporation is actief betrokken bij een aantal initiatieven ter bevordering van schone en duurzame energie. Als onderdeel van haar inspanningen om emissies te verminderen en het milieu te beschermen, heeft het bedrijf zich ten doel gesteld haar raffinage-emissies tegen 2030 met 20% te verminderen. Het is ook een partnerschap aangegaan met de Carbon Neutral Cities Alliance om steden te helpen hun uitstoot te verminderen, en heeft een duurzaamheidscomité opgericht dat tot taak heeft duurzaamheid te integreren in de besluitvorming van het bedrijf. De aanleg van de Dakota Access Pipeline is een voorbeeld van de inspanningen van het bedrijf om zijn koolstofvoetafdruk te verminderen. Verwacht wordt dat de pijpleiding de uitstoot van broeikasgassen door transport met bijna 30% zal verminderen. Het bedrijf richt zich ook op het verbeteren van de energie-efficiëntie en het verminderen van het waterverbruik in zijn raffinaderijen.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Energie
Industrieën:
Olie & Gas Raffinage & Marketing
Ticker:
MPC
CIK:
1510295
ISIN:
US56585A1025
Website:
https://www.marathonpetroleum.com
Telefoon:
419 422 2121
Herkomst:
United States
Medewerkers:
17.700