Main Street Capital Corporation

Laatste koersupdate: 20 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
44,88 US$
Open:
44,88 US$
Vorige sluiten:
44,88 US$
Dagbereik:
44,72 US$ - 45,20 US$
Jaarbereik:
36,48 US$ - 46,04 US$
Winst per aandeel:
4,97
Koers-winstverhouding:
9,03
52 weken Prijsvork:
43,94 US$
Volume:
403.782,00 US$
Gemiddeld volume:
349.621,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Main Street Capital Corporation

Main Street Capital Corporation logo

Main Street Capital Corporation is een bedrijfsontwikkelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het verstrekken van eigen vermogen en schuldvermogen aan kleinere middelgrote bedrijven. De primaire focus van het bedrijf ligt op investeringen in bedrijven met jaarlijkse omzetten tussen $5 miljoen en $300 miljoen. Main Street Capital Corporation investeert doorgaans in transacties variërend van $2 miljoen tot $75 miljoen in eigen vermogensinvestering en ondernemingswaarde, en van $5 miljoen tot $50 miljoen in schuldinvestering waarde. Het bedrijf verstrekt ook schuldvermogen aan middelgrote bedrijven voor overnames, management buy-outs, groeifinancieringen, herkapitalisaties en herfinancieringen.

Main Street Capital Corporation werd opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Houston, Texas, met een extra kantoor in Chojnów, Polen. Het bedrijf is gespecialiseerd in herkapitalisaties, management buy-outs, herfinancieringen, familie-estate planning, management buy-outs, herfinancieringen, industrieconsolidatie, volwassen en latere fase opkomende groei-investeringen. Het geeft de voorkeur aan investeringen in luchtvracht en logistiek, auto-onderdelen, bouwproducten, chemicaliën, commerciële diensten, computers, bouw en engineering, consumentenfinanciering, consumentendiensten, elektronische apparatuur, energie-apparatuur en -diensten, financiële diensten, gezondheidszorgapparatuur, gezondheidszorgaanbieders, hotels, restaurants, en vrije tijd, internetsoftware en -diensten, IT-diensten, machines, olie, gas en verbruiksgoederen, papier en bosproducten, professionele en industriële diensten, weg en spoor, software, speciaalzaken, telecommunicatie, consumentendiscretionair, energie, materialen, technologie en transport.

Main Street Capital Corporation neemt doorgaans 5 procent minderheids- en tot 50 procent meerderheidsaandeleninvesteringen, en investeert in bedrijven met een jaarlijkse EBITDA variërend van $1 miljoen tot $20 miljoen. De schuldinvesteringen van het bedrijf in de middenmarkt worden gedaan in bedrijven die over het algemeen groter zijn dan zijn kleinere middelgrote portefeuillebedrijven. Het bedrijf is er trots op dat het samenwerkt met ondernemers, bedrijfseigenaren en managementteams om “one stop” financieringsalternatieven te bieden binnen zijn portefeuille van kleinere middelgrote bedrijven.

Main Street Capital Corporation is erkend als een van de best presterende bedrijfsontwikkelingsbedrijven (BDC’s) in de Verenigde Staten. In 2020 werd het bedrijf door Bloomberg gerangschikt als #1 in totaal rendement voor aandeelhouders onder alle openbaar verhandelde BDC’s. Het bedrijf werd ook benoemd tot de #1 BDC in de VS door S&P Global Market Intelligence voor het 10e opeenvolgende jaar in 2020, en in 2019 werd Main Street Capital Corporation door Barron’s Magazine genoemd als de #1 BDC.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Financiële diensten
Industrieën:
Vermogensbeheer
Ticker:
MAIN
CIK:
1396440
ISIN:
US56035L1044
Website:
https://www.mainstcapital.com
Telefoon:
713 350 6000
Herkomst:
United States
Medewerkers:
91