A.P. Møller - Mærsk A/S

Laatste koersupdate: 29 mei 24 17:59 GMT

Koers:
12.410,00 DKK
Open:
12.390,00 DKK
Vorige sluiten:
12.395,00 DKK
Dagbereik:
12.315,00 DKK - 12.600,00 DKK
Jaarbereik:
8.412,00 DKK - 14.430,00 DKK
Winst per aandeel:
747,42
Koers-winstverhouding:
16,60
52 weken Prijsvork:
9.937,94 DKK
Volume:
21.139,00 DKK
Gemiddeld volume:
31.083,00 DKK

Bedrijfsprofiel voor A.P. Møller - Mærsk A/S

A.P. Møller - Mærsk A/S logo

A.P. Møller - Mærsk A/S is een van ’s werelds toonaangevende scheepvaartmaatschappijen, met een aanwezigheid in 130 landen en kantoren in ongeveer 60 landen. Opgericht in 1904 in Kopenhagen, Denemarken, is het bedrijf uitgegroeid tot een gediversifieerde internationale onderneming met een aanwezigheid in scheepvaart, logistiek en aanverwante diensten. A.P. Møller - Mærsk A/S opereert als een geïntegreerd transport- en logistiekbedrijf en biedt klanten een scala aan scheepvaart-, logistieke en aanverwante diensten, waaronder terminalbehandeling, containeropslag, overslagdiensten en de verkoop van bunkerolie. Het Ocean segment van haar activiteiten houdt zich bezig met containervervoer via de merken Maersk Line, Safmarine, Sealand A Maersk Company, Hamburg Süd en APM Terminal.

Het segment Logistiek & Diensten biedt klanten zee- en luchtvrachtexpeditie, supply chain management, cold chain logistics en douanediensten. Het segment Terminals & Towage houdt zich bezig met gateway terminalactiviteiten en offshore towage, berging en aanverwante maritieme activiteiten onder het merk APM Terminals. Het segment Productie & Overige ten slotte is verantwoordelijk voor de productie van koelcontainers, ankerbehandelingssleepboten, onderzeese ondersteuningsschepen en trainingsdiensten voor de maritieme, olie- en gas-, offshore wind- en kraanindustrie.

A.P. Møller - Mærsk A/S zet zich sterk in voor duurzaamheid en investeert in initiatieven om emissies te verminderen en havens efficiënter te maken. In 2020 kondigde het bedrijf plannen aan om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken en richtte het een koolstoffonds op om projecten te financieren die de uitstoot in de industrie verminderen. Dit omvat een vermindering van 25 procent van de CO2-uitstoot van schepen, binnenvaartactiviteiten en terminals tegen 2030, met de ambitie om de uitstoot in de komende jaren nog verder terug te dringen. Als onderdeel van deze verbintenis heeft A.P. Møller - Mærsk A/S ook de krachten gebundeld met Maersk Drilling, Maersk Supply Service, Maersk FPSO’s en Maersk Tankers om $ 1 miljard te investeren in de Total Carbon Neutrality Challenge. Deze uitdaging stimuleert de ontwikkeling van nieuwe technologie om de maritieme industrie duurzamer te maken door kooldioxide uit de atmosfeer te halen en om te zetten in een hulpbron.

Het bedrijf heeft ook een sterke focus op het ontwikkelen van digitale oplossingen om te voldoen aan de behoeften van de klant en om de veiligheid aan boord van schepen te garanderen. Via haar digitale oplossingen biedt A.P. Møller - Mærsk A/S klanten te allen tijde zichtbaarheid en tracking van lading, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Het bedrijf zet zich ook voortdurend in voor de veiligheid van zijn bemanning, met alleen al in 2019 meer dan 35 miljoen manuren vrij van letsel en 25 miljoen manuren vrij van verloren tijd incidenten. Met een sterke visie voor de toekomst en een sterke inzet voor duurzaamheid is A.P. Møller - Mærsk A/S goed gepositioneerd om nog vele jaren voorop te blijven lopen als geïntegreerd transport- en logistiekbedrijf.

Beurzen:
CPH
Sector:
Industrie
Industrieën:
Scheepvaart
Ticker:
MAERSK-B.CO
ISIN:
DK0010244508
Website:
https://www.maersk.com
Telefoon:
45 33 63 33 63
Herkomst:
Denmark
Medewerkers:
100.000