LyondellBasell Industries N.V.

Laatste koersupdate: 17 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
99,70 US$
Open:
99,82 US$
Vorige sluiten:
99,15 US$
Dagbereik:
99,14 US$ - 100,28 US$
Jaarbereik:
84,80 US$ - 106,69 US$
Winst per aandeel:
6,48
Koers-winstverhouding:
15,39
52 weken Prijsvork:
99,87 US$
Volume:
1.679.074,00 US$
Gemiddeld volume:
2.002.112,00 US$

Bedrijfsprofiel voor LyondellBasell Industries N.V.

LyondellBasell Industries N.V. logo

LyondellBasell Industries N.V. is een van ’s werelds grootste producenten van chemicaliën en aanverwante producten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houston, Texas, en de onderneming is actief in zes segmenten: Olefinen en Polyolefinen - Amerika, Olefinen en Polyolefinen - Europa, Azië, Internationaal, Tussenproducten en Derivaten, Geavanceerde Polymeeroplossingen, Raffinage en Technologie. Het bedrijf is een toonaangevende producent van olefinen, polyolefinen, propyleenoxide, kunststoffen en polyolefinekatalysatoren, en raffineert ruwe olie en andere ruwe oliën tot benzine en distillaten. Het bedrijf ontwikkelt ook chemische en polyolefin-procestechnologieën en geeft deze in licentie aan andere producenten over de hele wereld. Verder is LyondellBasell Industries N.V. een belangrijke wereldwijde producent van auto-onderdelen en componenten, waaronder kunststoffen, elastomeren en synthetische rubbers. Het bedrijf levert ook onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten, evenals engineering- en ondersteuningsdiensten aan derden.

LyondellBasell Industries N.V., oorspronkelijk opgericht in 1959 als een joint venture tussen Royal Dutch Shell en Joseph K. Jacobs, is uitgegroeid tot een wereldleider in chemicaliën en aanverwante producten. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 60.000 werknemers. Naast de Verenigde Staten, Duitsland, Mexico, Italië, Polen, Frankrijk, Japan en China is het bedrijf actief in tal van andere landen, waaronder India, Nederland, Canada, Brazilië en Zuid-Korea.

LyondellBasell Industries heeft talrijke prijzen ontvangen voor zijn inzet voor verantwoord ondernemen. In 2019 ontving het een duurzaamheidsprijs van de European Petrochemical Association voor zijn vooruitgang op het gebied van energie-efficiëntie en voor zijn vermindering van vluchtige organische stoffen. In 2019 werd het ook erkend door het U.S. Environmental Protection Agency voor zijn inzet om het waterverbruik te verminderen en het milieu te beschermen. Het bedrijf heeft ook zijn voetafdruk op het gebied van hernieuwbare energie uitgebreid, met de plannen om een polyethyleenfabriek in Saoedi-Arabië te bouwen die zal worden aangedreven door zonne-energie. Bovendien heeft het bedrijf zwaar geïnvesteerd in toekomstige technologieën en test het momenteel een nieuw proces waarbij gebruik wordt gemaakt van vergassingstechnologie voor de productie van polyethyleen- en polypropyleenharsen. Aangezien LyondellBasell zich blijft richten op duurzame innovatie, zal het waarschijnlijk een belangrijke speler blijven in de huidige chemische industrie.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Basismaterialen
Industrieën:
Chemische specialiteiten
Ticker:
LYB
CIK:
1489393
ISIN:
NL0009434992
Website:
https://www.lyondellbasell.com
Telefoon:
713 309 7200
Herkomst:
United States
Medewerkers:
19.100