Lilium N.V.

Laatste koersupdate: 18 jun. 24 23:00 GMT

Koers:
0,75 US$
Open:
0,78 US$
Vorige sluiten:
0,79 US$
Dagbereik:
0,74 US$ - 0,78 US$
Jaarbereik:
0,60 US$ - 1,90 US$
Winst per aandeel:
-0,76
Koers-winstverhouding:
-0,99
52 weken Prijsvork:
0,96 US$
Volume:
2.954.723,00 US$
Gemiddeld volume:
2.963.779,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Lilium N.V.

Lilium N.V. logo

Lilium N.V. is een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het onderzoek en de ontwikkeling van elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL). Het bedrijf werd opgericht in 2015 en heeft zijn hoofdkantoor in Wessling, Duitsland. De missie van het bedrijf is om de manier waarop mensen en goederen zich verplaatsen te revolutioneren door het aanbieden van een efficiënt, duurzaam en betaalbaar luchttransportsysteem.

De eVTOL-vliegtuigen van het bedrijf zijn ontworpen om milieuvriendelijk te zijn en worden aangedreven door elektrische motoren. De vliegtuigen zijn uitgerust met geavanceerde sensoren en avionica, waardoor ze autonoom kunnen navigeren en obstakels kunnen ontwijken tijdens de vlucht. De vliegtuigen zijn in staat om verticaal op te stijgen en te landen, waardoor ze de behoefte aan start- en landingsbanen en andere infrastructuur kunnen vermijden. De vliegtuigen kunnen ook snelheden tot 300 km/u bereiken, wat ze ideaal maakt voor korte reizen.

Naast hun eVTOL-vliegtuigen, werkt Lilium N.V. ook aan andere projecten. Deze projecten omvatten de ontwikkeling van een luchttaxidienst, evenals een reeks andere diensten zoals vrachtlevering, luchtfotografie en privécharters. Het bedrijf heeft onlangs ook plannen aangekondigd om een elektrisch luchttaxinetwerk in Europa te ontwikkelen.

Lilium N.V. heeft een aantal prijzen en lofbetuigingen ontvangen voor hun werk. Deze omvatten de Duitse Designprijs van 2018, de Red Dot Designprijs van 2017 en de Innovatieprijs van de luchtvaartindustrie van 2017. Het bedrijf is ook verschenen in verschillende publicaties, waaronder Forbes en Wired.

Het bedrijf wordt ondersteund door enkele van ’s werelds toonaangevende durfkapitaalbedrijven, waaronder Atomico, Tencent, LGT en Obvious Ventures. Tot nu toe heeft het bedrijf meer dan $ 100 miljoen aan financiering opgehaald, die is gebruikt om hun technologie verder te ontwikkelen en hun activiteiten uit te breiden.

Lilium N.V. heeft een ervaren team van ingenieurs en ontwerpers, die werken aan de ontwikkeling van de volgende generatie luchttransportoplossingen. Het bedrijf heeft ook een groeiend netwerk van partners en klanten, die helpen om hun visie werkelijkheid te maken. In de komende jaren zijn er plannen om hun activiteiten uit te breiden en verder te blijven innoveren in de luchttransportindustrie.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Industrie
Industrieën:
Ruimtevaart en Defensie
Ticker:
LILM
CIK:
1855756
ISIN:
NL0015000F41
Website:
https://www.lilium.com
Telefoon:
49 160 9704 6857
Herkomst:
Germany
Medewerkers:
838