Li-Cycle Holdings Corp.

Laatste koersupdate: 29 mei 24 23:00 GMT

Koers:
0,47 US$
Open:
0,50 US$
Vorige sluiten:
0,50 US$
Dagbereik:
0,46 US$ - 0,50 US$
Jaarbereik:
0,35 US$ - 6,16 US$
Winst per aandeel:
-1,33
Koers-winstverhouding:
-0,35
52 weken Prijsvork:
0,82 US$
Volume:
3.712.418,00 US$
Gemiddeld volume:
8.579.947,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Li-Cycle Holdings Corp.

Li-Cycle Holdings Corp. logo

Li-Cycle Holdings Corp. is een Noord-Amerikaanse leider in het terugwinnen en recyclen van lithium-ionbatterijen. Het bedrijf is gevestigd in Toronto, Ontario en bedient klanten over het hele continent. Li-Cycle werd opgericht in 2016 met een missie om een uitgebreide, gesloten-lus oplossing te bieden voor het verantwoord beheer van lithium-ion batterijen.

De uitgebreide oplossing van Li-Cycle voor het terugwinnen en recyclen van lithium-ionbatterijen omvat het inzamelen, sorteren en verwerken van afgedankte batterijen. De eigen technologie van het bedrijf maakt het mogelijk waardevolle materialen, zoals lithium, kobalt, nikkel, koper en aluminium, terug te winnen uit afgedankte batterijen. Het proces van Li-Cycle is ontworpen om de terugwinning van materialen te maximaliseren en tegelijkertijd de milieu-impact van het recyclen van batterijen te minimaliseren.

Li-Cycle is sinds de oprichting snel gegroeid en heeft nu vijf faciliteiten in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft ook strategische partnerschappen gesloten met toonaangevende bedrijven in de lithium-ionbatterijindustrie en werkt aan de uitbreiding van zijn aanwezigheid op de wereldmarkt. Li-Cycle streeft naar een veilige en verantwoorde oplossing voor het terugwinnen en recyclen van lithium-ionbatterijen.

Li-Cycle’s inzet voor duurzaamheid heeft het bedrijf erkenning opgeleverd als leider in de circulaire economie. Het bedrijf werd in 2019 door het World Economic Forum uitgeroepen tot een van de “Top 10 Circular Economy Companies”. Het werd ook erkend als een van de “Top 50 Cleantech Companies” door Cleantech Group in 2020.

Naast de terugwinning en recycling van grondstoffen heeft Li-Cycle ook een reeks innovatieve producten en diensten ontwikkeld. Deze omvatten Li-Cycle’s Battery-as-a-Service aanbod, dat klanten toegang biedt tot lithium-ion batterijen voor een maandelijkse vergoeding. Het bedrijf biedt ook een reeks test- en adviesdiensten aan om klanten te helpen hun toepassingen op batterijen te optimaliseren. Ten slotte ontwikkelt Li-Cycle een reeks producten met toegevoegde waarde, zoals kathode- en anodematerialen, die zijn afgeleid van gerecyclede lithium-ionbatterijen. Deze producten zijn ontworpen om klanten een kosteneffectief, duurzaam alternatief te bieden voor nieuwe materialen.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Afvalverwerking
Ticker:
LICY
CIK:
1828811
ISIN:
CA50202P1053
Website:
https://www.li-cycle.com
Telefoon:
877-542-9253
Herkomst:
Canada
Medewerkers:
155