Lear Corporation

Laatste koersupdate: 27 feb. 24 23:00 GMT

Koers:
135,78 US$
Open:
135,68 US$
Vorige sluiten:
134,32 US$
Dagbereik:
134,62 US$ - 136,72 US$
Jaarbereik:
117,79 US$ - 157,91 US$
Winst per aandeel:
9,68
Koers-winstverhouding:
14,03
52 weken Prijsvork:
135,51 US$
Volume:
397.478,00 US$
Gemiddeld volume:
565.583,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Lear Corporation

Lear Corporation logo

Lear Corporation is een toonaangevende wereldwijde leverancier van zitmeubelen en elektrische systemen voor de auto-industrie. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, ontwerpt, produceert, assembleert en levert autostoelen, elektrische distributiesystemen en aanverwante componenten voor fabrikanten van originele auto-onderdelen in Noord-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het is een van ’s werelds grootste toeleveranciers voor de auto-industrie, met meer dan 200.000 werknemers in 39 landen.

Het segment Seating van het bedrijf levert zitsystemen, subsystemen voor stoelen, onderdelen voor sleutelzittingen, bekledingen van stoelen, stoelmechanismen, schuim voor stoelen en hoofdsteunen, evenals oppervlaktematerialen zoals leer en stof voor auto’s en lichte vrachtwagens, compacte auto’s, pick-up trucks en sport utility vehicles. Het segment E-Systemen van het bedrijf levert elektrische distributie- en verbindingssystemen die elektrische signalen en netwerken geleiden en de elektrische stroom in het voertuig beheren voor verschillende aandrijflijnen. De producten van dit segment omvatten kabelbomen, terminals en connectoren, technische componenten en aansluitdozen; elektronische systeemproducten, waaronder body domain control modules, slimme en passieve aansluitdozen, gateway- en communicatiemodules, geïntegreerde vermogensmodules en hoogspanningsschakel- en vermogensregelsystemen.

Lear Corporation biedt ook software en verbonden diensten, zoals Xevo Market, een handels- en dienstenplatform voor in de auto, en software en diensten voor de cloud, voertuigen en mobiele apparaten. Daarnaast levert dit segment cyberbeveiligingssoftware; geavanceerde voertuigpositionering voor geautomatiseerde en autonome rijtoepassingen; en korteafstandscommunicatie en cellulaire protocollen voor voertuigconnectiviteit. Het biedt zijn producten en diensten aan onder de merknamen XEVO, GUILFORD, EAGLE OTTAWA, ConfigurE+, INTUTM, LEAR CONNEXUSTM, EXO, JOURNEYWARE, ProTec, SMART JUNCTION BOX, STRUCSURE, AVENTINO en TeXstyle.

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van innovatie en leiderschap in de automobielindustrie. Het werd in 1917 opgericht door William E. Lear, die uitvinder en ondernemer was. In de jaren 50 zorgde Lear voor een revolutie in de auto-industrie met de uitvinding van de eerste autoradio. In de jaren zeventig introduceerde Lear het eerste geautomatiseerde autostoelsysteem. Vandaag de dag is Lear een leider op het gebied van zit-, elektrische en elektronische systemen en loopt hij voorop bij de ontwikkeling van geavanceerde technologieën voor zelfrijdende voertuigen.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Southfield, Michigan, en is actief in 39 landen over de hele wereld. Het is sterk vertegenwoordigd in de VS, Europa en Azië en heeft in totaal meer dan 200.000 werknemers. In 2019 rapporteerde Lear een omzet van 20,5 miljard dollar. Het bedrijf zet zich in om een positieve impact op het milieu te creëren en heeft als doel gesteld om in 2040 koolstofneutraliteit te bereiken.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Auto Onderdelen
Ticker:
LEA
CIK:
842162
ISIN:
US5218652049
Website:
https://www.lear.com
Telefoon:
248 447 1500
Herkomst:
United States
Medewerkers:
160.100