Luminar Technologies, Inc.

Laatste koersupdate: 17 jun. 24 23:00 GMT

Koers:
1,47 US$
Open:
1,40 US$
Vorige sluiten:
1,43 US$
Dagbereik:
1,40 US$ - 1,51 US$
Jaarbereik:
1,21 US$ - 8,32 US$
Winst per aandeel:
-1,37
Koers-winstverhouding:
-1,07
52 weken Prijsvork:
1,57 US$
Volume:
4.401.917,00 US$
Gemiddeld volume:
8.634.477,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Luminar Technologies, Inc.

Luminar Technologies, Inc. logo

Luminar Technologies, Inc. is een automobieltechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in sensortechnologieën en software voor personenauto’s en commerciële vrachtwagens in Noord-Amerika, Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten. Het is actief in twee segmenten: Autonomy Solutions en Components. Het segment Autonomy Solutions ontwerpt, produceert en verkoopt voornamelijk laserbeeldvormings-, detectie- en afstandssensoren, evenals gerelateerde perceptie- en autonomiesoftwareoplossingen aan oorspronkelijke fabrikanten in de auto-, bedrijfsvoertuigen-, robo-taxi- en aanverwante sectoren. Het segment Component is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ultragevoelige pixelgebaseerde sensoren en levert ontwerp-, test- en adviesdiensten voor de auto- en luchtvaartsector, evenals voor overheidsuitgaven in militaire en defensie-operaties.

Luminar Technologies, Inc., opgericht in 2012, heeft zijn hoofdkantoor in Orlando, Florida, en maakt deel uit van de wereldwijd bekende en groeiende auto-industrie. Het is een leider in de ontwikkeling van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en autonome voertuigtechnologieën en levert zowel kant-en-klare als op maat gemaakte producten voor toonaangevende autofabrikanten en -leveranciers. Zijn autonomieoplossingen zijn ontworpen om lidar- en radardetectie te leveren in combinatie met perceptie- en AI-software voor gebruik in bestuurdersassistentie en autonome toepassingen. Het onderdelensegment levert op maat gemaakte beeldvormings-, elektro-optische en sensoroplossingen ter ondersteuning van diverse oudere, huidige en toekomstige voertuigplatforms.

Het succes van het bedrijf ligt in zijn vermogen om voortdurend te innoveren en geavanceerde technologieën te ontwikkelen die toepasbaar zijn op bestaande en toekomstige voertuigontwerpen. Haar uitgebreide portfolio van autonomie-oplossingen en componenten combineert hoogwaardige optica, lasers, radiometrische sensoren en eigen algoritmen, die kunnen worden gebruikt om oplossingen op maat te creëren voor autonome voertuigoperaties. Daarnaast richt het zich op de ontwikkeling en verbetering van zijn perceptie- en AI-softwarestack om een end-to-end-omgeving te bieden die geschikt is voor autonome voertuigen. Het bedrijf zet zich verder in om de wegen veiliger en efficiënter te maken door zijn lidar en radar te combineren met geavanceerde perceptie- en AI-technologieën om de ontwikkeling van autonome voertuigtoepassingen mogelijk te maken.

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Cyclische consument
Industrieën:
Auto Onderdelen
Ticker:
LAZR
CIK:
1758057
ISIN:
US5504241051
Website:
https://www.luminartech.com
Telefoon:
407 900 5259
Herkomst:
United States
Medewerkers:
500