Joby Aviation, Inc.

Laatste koersupdate: 16 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
4,60 US$
Open:
4,61 US$
Vorige sluiten:
4,68 US$
Dagbereik:
4,54 US$ - 4,72 US$
Jaarbereik:
3,72 US$ - 11,98 US$
Winst per aandeel:
-0,79
Koers-winstverhouding:
-5,82
52 weken Prijsvork:
5,40 US$
Volume:
3.336.188,00 US$
Gemiddeld volume:
5.083.529,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Joby Aviation, Inc.

Joby Aviation, Inc. logo

Joby Aviation, Inc. is een revolutionair luchtvaartbedrijf dat de manier waarop mensen reizen verandert. Het in 2009 opgerichte bedrijf is gevestigd in Santa Cruz, Californië, en werkt aan een elektrisch verticaal opstijgend en landend vliegtuig dat geoptimaliseerd is om luchtvervoer als dienst aan te bieden. De missie van het bedrijf is om vliegreizen toegankelijker, gemakkelijker en betaalbaarder te maken voor iedereen.

Joby Aviation heeft een gepatenteerd elektrisch aandrijfsysteem ontwikkeld, dat krachtige elektrische motoren combineert met geavanceerde aerodynamica om een veilig en efficiënt VTOL-vliegtuig (vertical takeoff and landing) mogelijk te maken. Het bedrijf ontwikkelt een VTOL-vliegtuig met twee zitplaatsen dat stiller, efficiënter en betaalbaarder is dan traditionele helikopters. Joby Aviation is van plan een ridesharing-dienst te lanceren waarmee passagiers een vliegtuig kunnen reserveren voor een reis van punt naar punt.

Joby Aviation heeft meer dan 820 miljoen dollar aan financiering verkregen van investeerders zoals Toyota, Intel Capital, JetBlue Technology Ventures en anderen. Het bedrijf werkt ook samen met Uber om de Uber Air ridesharing-dienst te ontwikkelen. Joby Aviation heeft een team van meer dan 250 ingenieurs, wetenschappers en professionals die werken aan de ontwikkeling van de technologie die veilig en efficiënt luchtvervoer mogelijk maakt. Het bedrijf heeft ook een netwerk van partners en leveranciers opgezet om de ontwikkeling en productie van zijn vliegtuigen te ondersteunen.

Joby Aviation heeft een langetermijnvisie om het luchtvervoer te revolutioneren. Het bedrijf richt zich momenteel op de ontwikkeling van zijn vliegtuigen en ridesharing-dienst vanuit de lucht, maar het is ook van plan om andere toepassingen voor zijn VTOL-technologie te verkennen, zoals vrachtvervoer en noodhulp. Het bedrijf zet zich in voor veiligheid en werkt samen met de FAA en andere regelgevende instanties om ervoor te zorgen dat zijn vliegtuigen aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen. Daarnaast investeert Joby Aviation in onderzoek en ontwikkeling om het geluid van zijn vliegtuigen verder te verminderen en de impact op het milieu te beperken.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Luchthavens & Luchtdiensten
Ticker:
JOBY
CIK:
1819848
ISIN:
KYG651631007
Website:
https://www.jobyaviation.com
Telefoon:
831 426 3733
Herkomst:
United States
Medewerkers:
1.124