Jaguar Health, Inc.

Laatste koersupdate: 12 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
0,09 US$
Open:
0,11 US$
Vorige sluiten:
0,11 US$
Dagbereik:
0,09 US$ - 0,11 US$
Jaarbereik:
0,05 US$ - 1,22 US$
Winst per aandeel:
-0,87
Koers-winstverhouding:
-0,10
52 weken Prijsvork:
0,08 US$
Volume:
26.012.895,00 US$
Gemiddeld volume:
45.243.485,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Jaguar Health, Inc.

Jaguar Health, Inc. logo

Jaguar Health, Inc. is een farmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en marketing van voorgeschreven geneesmiddelen voor mens en dier. Het bedrijf richt zich voornamelijk op maagdarmklachten, met name chronische en slopende diarree. De twee belangrijkste bedrijfssegmenten van Jaguar Health zijn Human Health en Animal Health.

Het belangrijkste product van de onderneming voor menselijke gezondheid is Mytesi, dat wordt gebruikt voor de symptomatische verlichting van niet-infectieuze diarree bij volwassen patiënten met HIV/AIDS die een antiretrovirale therapie ondergaan. Jaguar Health onderzoekt en ontwikkelt momenteel ook Crofelemer, dat meerdere potentiële vervolgindicaties heeft, waaronder diarree als gevolg van kankertherapie en indicaties voor weesgeneesmiddelen voor symptomatische verlichting van diarree bij zuigelingen en kinderen met aangeboren diarree. Crofelemer wordt ook getest voor gebruik bij korte darmsyndroom met darmfalen, ondersteunende zorg voor diarreeverlichting bij inflammatoire darmziekten, diarree overwegend prikkelbare darmsyndroom en idiopathische/functionele diarree.

In het bedrijfssegment Animal Health ontwikkelt Jaguar Health Lechlemer, een middel van de tweede generatie tegen cholera, en Canalevia, een oraal kandidaat-geneesmiddel op plantaardige basis voor de behandeling van door chemotherapie veroorzaakte diarree bij honden en door inspanning veroorzaakte diarree bij honden.

Jaguar Health werd opgericht in 2013 en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië. De onderneming staat onder leiding van CEO Lisa Conte en president Craig Lewis. In 2017 werd Jaguar Health erkend als een Top 5 Global Life Sciences Technology Innovator door de 2017 Global Technology Innovation Awards van CBI Magazine. De onderneming heeft ook subsidies gekregen van het Amerikaanse ministerie van Defensie voor haar nieuwe medicijntechnologieën voor de behandeling van diarree. In 2019 kondigde Jaguar Health aan dat zijn Mytesi-product een CRADA (Cooperative Research and Development Agreement) kreeg met het Walter Reed Army Institute of Research (WRAIR).

Beurzen:
NASDAQ
Sector:
Gezondheidszorg
Industrieën:
Biotechnologie
Ticker:
JAGX
CIK:
1585608
ISIN:
US47010C6075
Website:
https://jaguar.health
Telefoon:
415 371 8300
Herkomst:
United States
Medewerkers:
52