IMCD N.V.

Laatste koersupdate: 17 jun. 24 18:36 GMT

Koers:
134,40 €
Open:
136,80 €
Vorige sluiten:
136,55 €
Dagbereik:
134,25 € - 138,00 €
Jaarbereik:
109,05 € - 169,05 €
Winst per aandeel:
5,13
Koers-winstverhouding:
26,20
52 weken Prijsvork:
145,58 €
Volume:
90.771,00 €
Gemiddeld volume:
108.924,00 €

Bedrijfsprofiel voor IMCD N.V.

IMCD N.V. logo

IMCD N.V. distribueert, verkoopt en verkoopt speciale chemicaliën en ingrediënten in Nederland, de rest van Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië-Pacific. Het bedrijf biedt enzymen, oppervlakte-actieve stoffen, biociden, chelaten, reologiemodificatoren, oplosmiddelen, siliconen, oplosmiddelen en functionele additieven; actieve farmaceutische, agrochemische, biofarmaceutische, hulpstoffen en formulering, nutraceutische en gereguleerde synthese; actieve stoffen, UV-zonnefilters, reologiemodificatoren, verdikkingsmiddelen, emulgatoren, verzachtende middelen, elastomeren, bevochtigingsmiddelen, wassen, filmvormers, functionele poeders, haarstylingpolymeren, haarconditioners, oplosmiddelen, oplosbaarheidsmiddelen, pigmenten, parels, kleurstoffen, opacifieermiddelen, parelglansmiddelen, conserveringsmiddelen, antioxidanten, additieven, geurstoffen en essentiële oliën; en harsen en bindmiddelen, additieven, functionele vulstoffen en speciale oplosmiddelen. Het levert ook smaak, textuur, voeding en functie; basisolie, brandstofverslavende, smeermiddelenverslavende, smeermiddelenafgewerkte vloeistoffen, oplosmiddelen, ontvetters en brandstof, verbindingen en upstream, midstream en downstream olie, gas en energie; biogebaseerde chemicaliën, katalysatoren, tussenproducten, monomeren, organische bouwstenen, verwerkingshulpmiddelen, reactieve verdunningsmiddelen, oplosmiddelen en oppervlakteactieve stoffen. IMCD N.V. is opgericht in 1995 en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland.

Beurzen:
AMS
Sector:
Basismaterialen
Industrieën:
Chemische specialiteiten
Ticker:
IMCD.AS
ISIN:
NL0010801007
Website:
https://www.imcdgroup.com
Telefoon:
31 10 290 8684
Herkomst:
Netherlands
Medewerkers:
4.013

IMCD N.V. Persberichten

Imcd haalt eur 400 mln op via versnelde bookbuild aanbieding van nieuwe aandelen

Imcd haalt met succes eur 400 miljoen op via een versnelde bookbuild aanbieding van nieuwe aandelen. de nieuw uitgegeven aandelen vertegenwoordigen 8,4% van het uitgegeven aandelenkapitaal van imcd vóór de kapitaalverhoging en 7,7% na de transactie. de netto opbrengst van het aanbod zal door de vennootschap worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden en voor de financiering van de overname van 70% van signet excipients private limited (" signet"). na vereffening zal het totale aantal uitgegeven gewone aandelen van imcd 56.987.85 bedragen. de nieuwe aandelen zullen in alle opzichten van gelijke rang zijn als de uitstaande gewone aandelen van de vennootschap, met inbegrip van eventuele dividendrechten.

Imcd LAN ceert versnelde bookbuild aanbieding van nieuwe aandelen, koopt signet

Reg imcd kondigt de LAN cering aan van een versnelde bookbuild aanbieding van nieuwe aandelen. aanbieding zal worden uitgevoerd door middel van een versnelde bookbuild aanbieding van nieuwe aandelen. bookbuilding procedure zal beginnen met onmiddellijke ingang na publicatie van deze aankondiging. aanbieding zal bestaan uit maximaal ongeveer eur 400 miljoen aan gewone aandelen. is voornemens de netto opbrengst van de aanbieding te gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden en voor de financiering van de overname van signet excipients private limited.

Imcd breidt distributiepartnerschap uit met imerys performance minerals

Imerys performance minerals breidt distributiepartnerschap uit met imcd in de v. s. en canada. imcd zal nu imerys performance minerals vertegenwoordigen als zijn voorkeursdistributeur in de v. s. en canada. imcd zal bijna alle imerys mineralen vertegenwoordigen, met uitzondering van air float kaolien in canada.

Imcd tekent overeenkomst voor de aankoop van de zuid afrikaanse distributeur siyeza

Imcd' s groeiverhaal wordt versterkt door de geplande overname van siyeza in zuid afrika. heeft met succes een overeenkomst getekend voor de overname van 100% van de aandelen van de zuid afrikaanse distributeur siyeza fine chem propriety limited (" siyeza"). de afronding van de transactie is afhankelijk van de gebruikelijke reglementaire toetsing en wordt verwacht in DEC ember 2020. het bedrijf zal doorgaan met zijn huidige management en personeel.

Imcd koopt vitaqualy commerce in ingrediënten

Imcd versterkt braziliaanse specialiteitsdistributiestrategie door overname van vitaqualy comércio de ingredientes. kondigde aan dat het 100% van de uitstaande aandelen van de braziliaanse distributeur van specialiteitsingrediënten, vitaqualy comércio de ingredientes ltda (" vitaqualy"), heeft overgenomen. het bedrijf zal in 2021 volledig in de organisatie van imcd zijn geïntegreerd. SYN ergieën tussen imcd en vitaqualy zullen mogelijkheden creëren om het aanbod aan leveranciers en klanten te ontwikkelen.

Imcd h1 operationele ebita gestegen tot 131,4 miljoen eur

Imcd meldt 7% ebita groei in de eerste helft van 2020. in de eerste helft van 2020 bedroeg de vrije kasstroom eur 76,3 miljoen tegen eur 80,9 miljoen in de eerste helft van 2019 ( 6%). op 30 juni 2020 bedroeg de nettoschuld eur 767,9 miljoen tegen eur 735,2 miljoen op 31 DEC ember 2019. onzekerheid rond de duur van de covid 19 crisis en de impact ervan op de wereldeconomie maakt het onmogelijk om een handelsvooruitzicht op korte termijn te geven. h1 omzet gestegen van eur 1.398,1 miljoen naar eur 1.411,2 miljoen, een stijging van 1% ten opzichte van de eerste helft van 2019. h1 cash earnings per aandeel gestegen met 5% naar eur 1,69 ( eerste helft 2019 eur 1,60). h1 nettoresultaat voor amortisatie en eenmalige posten gestegen met 6% naar eur 90,2 miljoen ( 7% bij constante valuta). h1 operationele ebita gestegen met 7% naar eur 131,4 miljoen ( 8% bij constante valuta).