Industrias Bachoco, S.A.B. de C.V.

Laatste koersupdate: 21 apr. 23 22:59 GMT

Koers:
53,00 US$
Open:
53,99 US$
Vorige sluiten:
53,98 US$
Dagbereik:
51,45 US$ - 53,58 US$
Jaarbereik:
38,04 US$ - 66,25 US$
Winst per aandeel:
6,82
Koers-winstverhouding:
7,77
52 weken Prijsvork:
57,32 US$
Volume:
6.788,00 US$
Gemiddeld volume:
6.222,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Industrias Bachoco, S.A.B. de C.V.

Industrias Bachoco, S.A.B. de C.V. logo

Industrias Bachoco, S.A.B. de C.V. is een internationaal pluimvee- en voedselverwerkingsbedrijf dat gevestigd is in Celaya, Mexico. Met dochterondernemingen in meer dan 11 landen is het de grootste pluimveeproducent in Mexico en de op drie na grootste in de Verenigde Staten. Het heeft dochterondernemingen in de VS, Mexico en Midden- en Zuid-Amerika.

Industrias Bachoco werd in 1952 door Antonio Robinson Bours opgericht als pluimveebedrijf en is sindsdien uitgegroeid tot een reus in de pluimvee- en voedselproducerende industrie, met meer dan 60 jaar ervaring in de sector. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het fokken, verwerken en verkopen van kippen, eieren, varkens, uitgebalanceerd diervoeder, andere vleesproducten en andere bijproducten. Het produceert, distribueert en verkoopt ook varkensvlees, vis, kalkoen, huisdiervoer, rundvlees en rundvleesproducten.

Industrias Bachoco is actief in twee segmenten, pluimvee en andere, en beschikt over een uitgebreid netwerk van verwerkingsfabrieken en distributiecentra in Mexico, de Verenigde Staten, Europa en Midden- en Zuid-Amerika. Haar producten worden rechtstreeks verkocht aan supermarkten, groothandelaren, cateringbedrijven en winkels. Het bedrijf produceert en distribueert ook geneesmiddelen, vaccins en verzekeringsdekking voor zijn filialen.

Sinds 2002 heeft het bedrijf verschillende overnames gedaan, met name de Amerikaanse pluimveeproducent OK Foods, Inc, waardoor het de op drie na grootste pluimveeproducent in de Verenigde Staten is geworden. Ook heeft het onlangs Moy Park overgenomen, een toonaangevende kippenproducent in Europa, en Primaves S.A., een belangrijke varkensvleesproducent in Mexico. Met deze overnames is Industrias Bachoco een van de belangrijkste spelers in de wereldwijde pluimvee-industrie geworden.

Industrias Bachoco is een belangrijke werkgever in Mexico, met meer dan 25.000 werknemers in Mexico en de Verenigde Staten. Het bedrijf zet zich in voor de ontwikkeling van zijn personeel en biedt zijn werknemers diverse voordelen, zoals medische zorg en opleidingsprogramma’s. Het zet zich ook in voor verantwoorde sociale en milieupraktijken, zoals verantwoorde inkoop van zijn grondstoffen, dierenwelzijn en duurzaamheid.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Consumenten defensief
Industrieën:
Landbouwproducten
Ticker:
IBA
CIK:
1044896
ISIN:
US4564631087
Website:
https://bachoco.com.mx
Telefoon:
52 461 618 3555
Herkomst:
Mexico
Medewerkers:
34.250