Hexcel Corporation

Laatste koersupdate: 12 apr. 24 23:00 GMT

Koers:
62,56 US$
Open:
63,57 US$
Vorige sluiten:
63,67 US$
Dagbereik:
62,06 US$ - 63,95 US$
Jaarbereik:
58,81 US$ - 79,08 US$
Winst per aandeel:
1,24
Koers-winstverhouding:
50,45
52 weken Prijsvork:
72,13 US$
Volume:
1.615.268,00 US$
Gemiddeld volume:
894.588,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Hexcel Corporation

Hexcel Corporation logo

Hexcel Corporation is een toonaangevende speler in de productie en verkoop van structurele materialen voor gebruik in de commerciële luchtvaart, ruimtevaart en defensie, en industriële markten. Opgericht in 1946 en gevestigd in Stamford, Connecticut, heeft het bedrijf twee segmenten: Composite Materials en Engineered Products.

Het Composite Materials-segment biedt een breed scala aan koolstofvezels, stoffen en speciale versterkingen, prepregs en andere vezelversterkte matrixmaterialen, structurele lijmen, honingraat, malmengsels, gereedschapsmaterialen, polyurethaansystemen en laminaten. Deze producten worden veel gebruikt in verschillende industrieën, zoals militaire en commerciële vliegtuigen, windturbinebladen, recreatieve producten, auto’s, boten en treinen.

Het Engineered Products-segment produceert en verkoopt vliegtuigstructuren en afgewerkte vliegtuigcomponenten, waaronder vleugel-naar-lichaam fairings, vleugelpanelen, vluchtdeckpanelen, deurliners, rotorbladen, spars en tipcaps, evenals vliegtuigstructuuronderdelen en semi-afgewerkte componenten die worden gebruikt in rotorbladen, motornacellen en vliegtuigoppervlakken.

Hexcel Corporation heeft een gedreven team van managers, productmanagers en verkopers die hun producten rechtstreeks verkopen aan klanten in de Amerika’s, Europa, Azië-Pacific, India en Afrika. Daarnaast maakt het bedrijf ook gebruik van onafhankelijke distributeurs en fabrikantenvertegenwoordigers om hun producten te promoten en te distribueren.

In de afgelopen jaren is Hexcel Corporation sterk gegroeid. Het heeft verschillende bedrijven overgenomen, waaronder Core Composites, LLC en Jordan Composites Ltd, om zijn portfolio aan composietmaterialen uit te breiden en een toonaangevende leverancier van composietstoffen en versterkingen te worden. De overname van Core Composites, LLC stelt Hexcel nu in staat om koolstofvezel in de VS te produceren, waardoor de afhankelijkheid van invoer wordt verminderd. Hexcel heeft ook onlangs Jordan Composites Ltd overgenomen, waardoor het zijn productportfolio kon uitbreiden met de toevoeging van jetmotorfanbevatingsgevallen en andere gerelateerde composietcomponenten. Beide overnames hebben de marktaandeel van Hexcel in de commerciële luchtvaartindustrie sterk vergroot.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Industrie
Industrieën:
Ruimtevaart en Defensie
Ticker:
HXL
CIK:
0000717605
ISIN:
US4282911084
Website:
https://www.hexcel.com
Telefoon:
203 969 0666
Herkomst:
United States
Medewerkers:
4.863