Gray Television, Inc.

Laatste koersupdate: 17 jun. 24 23:00 GMT

Koers:
4,91 US$
Open:
4,87 US$
Vorige sluiten:
4,92 US$
Dagbereik:
4,75 US$ - 4,94 US$
Jaarbereik:
4,75 US$ - 10,69 US$
Winst per aandeel:
-0,12
Koers-winstverhouding:
-40,92
52 weken Prijsvork:
5,99 US$
Volume:
957.465,00 US$
Gemiddeld volume:
1.100.474,00 US$

Bedrijfsprofiel voor Gray Television, Inc.

Gray Television, Inc. logo

Gray Television, Inc. is een beursgenoteerde televisieomroep met hoofdkantoor in Atlanta, Georgia. Gray Television is opgericht in 1891 en heeft eigendom en/of exploiteert televisiestations en digitale activa in de Verenigde Staten. Het uitzendt secundaire digitale kanalen die zijn gelieerd aan grote netwerken zoals ABC, CBS, NBC en FOX, evenals meerdere andere netwerken en programmadiensten, waaronder CW Plus Network, MY Network, het MeTV Network, Justice, This TV Network, Antenna TV, Telemundo, Cozi, Heroes and Icons en MOVIES! Network. Daarnaast biedt het ook video programmamaken diensten en exploiteert het lokale nieuws/weer kanalen in verschillende markten.

Per 2020 bezit en exploiteert Gray Television televisiestations en digitale activa in 113 verschillende televisiemarkten in de Verenigde Staten, waardoor het een van de grootste eigenaren van televisiestations in het land is. Het portfolio van het bedrijf omvat 93 stations die zijn gelieerd aan ABC, NBC, CBS en Fox, die dienstverlening bieden aan meer dan 79 miljoen Amerikaanse huishoudens met televisie. Dankzij zijn uitgebreide netwerk van stations heeft het bedrijf een totale bereik van ongeveer 24,2% van alle Amerikaanse huishoudens.

Gray Television heeft ook zijn online aanbod uitgebreid en heeft verschillende digitale platforms ontwikkeld als onderdeel van zijn digitale strategie. Digitale platforms omvatten webpagina’s en apps voor mobiele apparaten, waarmee kijkers op de hoogte kunnen blijven van lokale nieuws- en digitale inhoud. Het bezit ook en exploiteert een portfolio aan digitale multicast-netwerken die de laatste filmtitels, klassieke films en andere entertainmentinhoud uitzenden.

Naast zijn televisieomroepactiviteiten exploiteert Gray Television ook een marketingoplossingen divisie die digitale advertentieoplossingen biedt aan lokale en nationale adverteerders. Deze divisie werkt aan het maximaliseren van de omzet door diensten te leveren die gepersonaliseerde advertentiecampagnes produceren die gericht zijn op specifieke doelgroepen. Het bedrijf exploiteert ook verschillende dochterondernemingen, zoals Gray Digital Media, die lokale digitale mediasites bezit en exploiteert en een digitale publicatieplatform.

Het bedrijf heeft zijn activiteiten verder uitgebreid en heeft in de afgelopen jaren verschillende andere mediabedrijven overgenomen. Het nam Raycom Media in 2018 over, waardoor zijn bereik verder toenam naar 94 nieuwe markten, en Schurz Communications in 2019, waardoor 15 extra televisiestations aan zijn portfolio werden toegevoegd.

Gray Television blijft een leider in de televisieomroepindustrie en zijn toewijding aan het leveren van kwaliteitsinhoud en digitale platforms heeft ervoor gezorgd dat het een van de top mediabedrijven in de Verenigde Staten is gebleven.

Beurzen:
NYSE
Sector:
Communicatiediensten
Industrieën:
Uitzending
Ticker:
GTN
CIK:
43196
ISIN:
US3893751061
Website:
https://www.gray.tv
Telefoon:
404 504 9828
Herkomst:
United States
Medewerkers:
8.608